27 / 04 / 2024

Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarih verdi! Bunu okumadan altın almayın

Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarih verdi! Bunu okumadan altın almayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bütün yatırım sektörlerine dair açıklamalarda bulunurken, gram altın için, “1600 lira olacak deyip” tarih verdi. İşte detaylar…



Memiş, bu konuya ek olarak gram altın ve gümüşün ne zaman alınacağına dair de açıklamalarda bulundu. Memiş, "Gümüş altın karşısında ciddi şekilde baskılandı. Ben, gümüşe dokunmayı düşünmüyorum. Ama gram altın ve dövizi sattım. Yakında bir hamle daha yapacağız. Euro/ Paritesi düşüyor. Toparlanır ise sıfırlanır. Çok büyük düşüş olacağını zannetmiyorum. 18,30 lira - 18,50 lira arasında dalgalanmasını bekliyorum. Gün içinde bunu değerlendirmeye alıyorum. Gram altında 1010 TL seviyesi destek seviyesi. 1000 TL altına sarkması mümkün duruyor. Makas aralığına yatırımcının dikkat etmesi lazım. Orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurmak şartı ile yatırım yapılmalı. Gram altında geri çekilme yaşanabilir. Ağustos sonuna kadar beklemek mantıklı bir hareket" ifadelerini kullandı.

ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Memiş, altın, dolar ve euronun yanı sıra otomobil sektörü ile ilgili de konuştu. Ünlü ekonomist, "Otomotiv sektörü için bir ay önce paylaşımda bulunmuştum. Dolar yüksek hali ile konut ve araç fiyatları çıktı. Önüne gelen herkes galerici oldu. Bu işi, üç beş kuruş almak için yapıyorlar. Öyle bir süreç bekliyor ki… Yeni tedbirler alınacak. Otomobil fiyatlarında düşüş yaşanacak. Son bir aydır da otomobil sektöründe satışlar durmuş vaziyette. Beş günden beri fiyatları düşürenlerde var. 1000 TL’lik değerin üzerinde 200 TL’lik köpük alınıyor. Kur atakları yaşanmaz ise geri çekileme yaşanabilir" dedi.

GRAM ALTIN SATILMALI MI?

Memiş’in gram altına sair önemli açıklamaları ise şu şekilde:

"Gram altın 1450 TL olur ise satmayın. Gram altın satılmaz. Yılın sonundaki öngörüm 1450 TL olacak. Altın, herhangi bir şeye yatırım yapılacak ise satılır. Gelecek yıl 1600 TL görebilir. Fırsat Nisan ayı idi. Ağustos ayına şans ayı olarak değerlendiriyorum."

Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarih verdi! Bunu okumadan altın almayın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,53 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

EYT’de hiçbir formül doğru değil! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıkladı! EYT’nin çözümleri ne zaman açıklanacak?

Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! O bölgede faturalar ödenemiyor

Kripto paralarda flaş gelişme! Bitcoin, Ethereum, Ripple... Ne ararsan var

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön