25 / 04 / 2024

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Dünü 985 Türk Lirası seviyesinden kapatan gram altın 3 Haziran 2022'de yeni bir rekora imza attı ve 994 TL'yi aştı. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altında neler bekleniyor? Uzman isimler altınla ilgili neler hangi tahminlerde bulunuyor? İşte ayrıntılar...



ALTIN FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR? 

Günümüz küresel piyasalarında altının fiyatını iki etkenin belirlediği ve bu etkenlerin küresel sağlık ve savaş riskli ile Fes olduğu belirtiliyor. 

KÜRESEL SAĞLIK VE SAVAŞ RİSKİ ALTINI NASIL ETKİLİYOR? 

Dünyanın pek çok yerinde Kovid-19 salgınına ilişkin karantinalar devam ederken, salgının daha kötü hale gitmesinin altın fiyatlarında yeni yükselişleri getireceğine dikkat çekiliyor. 

Aynı zamanda Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Avrupa'nın içine doğru yayılması halinde altının önünde kimsenin duramayacağı belirtiliyor. 

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat... 

FED, ALTIN FİYATLARINI NASIL ETKİLİYOR? 

Amerikan Merkez Bankası Fed tarafından fiaz artırımına gidildikçe, küresel piyasalarda para altından ve hisselerden çıkıyor ve Amerikan tahviline giriyor. Dolayısıyla Fed ile altın fiyatlarının ilişkisi bu şekilde. Geçtiğimiz haftalarda altının onsu 1.800 dolardan 1.850 dolara kadar yükseldi, ancak yükseliş sürmedi ve tekrar düştü. Bunun sebebinin Amerika'da konuşulan FED'in Eylül ayında vereceği karara ilişkin dedikodular odluğu belirtiliyor. 

Peki altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi? Altın fiyatları nereye kadar yükselir? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön