26 / 04 / 2024

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Dünü 985 Türk Lirası seviyesinden kapatan gram altın 3 Haziran 2022'de yeni bir rekora imza attı ve 994 TL'yi aştı. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altında neler bekleniyor? Uzman isimler altınla ilgili neler hangi tahminlerde bulunuyor? İşte ayrıntılar...



ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ? 

ONS altın fiyatı bin 850 doların altında kaldığı sürece altın adam olmaz diyen ekonomistler, altının ONS fiyatının bin 850 doların üzerinde birkaç gün kalması halinde hedefin 1.900 dolar olarak yenilenebileceğine dikkat çekiyor. 

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Burada en önemli konunun, FED'in faiz kararları ve küresel piyasalarda bu kararlara verilen tepkiler olduğuna vurgu yapılırken, faiz artırım döngüsünün hızlı bir şekilde konuşulursa altın fiyatlarının yeniden düşeceğinin de altı çiziliyor. 

Ancak Fed'in faiz artırımına mola vermesi halinde, ons altın fiyatının kırılarak 1.900 dolar seviyesinden 1.950 dolar seviyesine doğru çıkacağına vurgu yapıldı. 

Karar'ın aktardığına göre; teknik verilerin dikkatlice izlenmesi gerektiğini vurgulayan altın uzmanları, verileri okumadan altın tahminleri yapılamayacağını aktarıyor. 

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Ekonomi çevreleri küresel piyasalarda altının ons fiyatında düşüş gerçekleşse de, gram altının sınırlı şekilde düştüğüne vurgu yapıyor. Türkiye'de özellikle dolar kurundaki yükselmenin altın fiyatlarını etkilemeyi sürdürdüğünü belirten altın uzmanları, yatırımcıların orta ve uzun vadede şanslı olduğuna dikkat çekerek, kısa dönemde kazanç için altının iyi bir seçenek olmadığını aktardı. 

Altın uzmanları, sene sonunda altının ons fiyatının 2 bin doları aşacağını tahmin ederek, sabırlı yatırımcılara altını tavsiye etti. 

GRAM ALTIN TEMMUZ'DA 1.200 TL OLACAK

Dolar kurunda yaşanan artışlar sebebiyle, yurtiçi altın fiyatlarında olacaklarla ilgili açıklamalarda bulunan altın uzmanları, Temmuz'da gram altın fiyatlarının 1.200 TL'lere dayanacağına dikkat çekti. Uzman isimler, yıl sonu için 1.500 TL seviyesini işaret etti. 

TOKİ'nin 81 ildeki yeni projeleri için müjde geldi! İşte ucuz konut başvuru şartları ve il il TOKİ projeleri!

Bakan Kirişci'den son dakika buğday açıklaması! Buğday taban fiyatı açıklandı mı? 4 Haziran 2022 buğday fiyat listesi

Altında dalgalar durulmuyor! Kritik tarih belli oldu! Yıl sonunda en az...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön