29 / 03 / 2024

Grönlandlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Grönlandlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Grönland vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakkı var mı? Grönlandlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Grönlandlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Grönlandlılar Türkiye'den iş yeri alabilir mi?



Grönlandlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Grönland; Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde, 2.166.086 km² ile kuzey kutbundaki en büyük buz örtüsüyle kaplı, Danimarka'ya bağlı özerk bölgedir.


Bu buz tabakası 3 km. kalınlığında ve tabanı da deniz düzeyinin altında bulunur. Adanın kuzeyinde Kuzey Buz Denizi (Arktik Deniz), güneydoğusunda İzlanda, batısında Kanada'nın Ellesmere Adası ve Baffin Körfezi yer alır.


Peki, Grönland vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakkı var mı? Grönlandlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Grönlandlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Grönlandlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Grönland vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor. Grönlandlıların Türkiye'deki tapu işlemlerinin gerçekleşmesi için gerekli belgelerin temin edilerek, tapu dairelerine gitmeleri gerekiyor.


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği



Geri Dön