28 / 03 / 2024

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta güçlük çeken milyonlarca çiftçiye bir kötü haber daha geldi. Gübre fiyatlarına yeni zammın kapıda olduğu açıklandı. Peki gübre fiyatları ne kadar artacak? Gübre fiyatlarına ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...



GÜBREYE YENİ ZAM GELİYOR 

Kumluca’da uzun zamandır seracılık faaliyetinde bulunan Tolgahan Çakıcı, Antalya’daki seralarda fiyatların düşmemesinin sebebine ilişkin konuştu. 

Üretim üzerindeki maliyetlerin ciddi oranlarda yükseldiğinin altını çizen Çakıcı, "Biz özellikle verim artıran NKF cinsi gübreyi almak zorundayız. Bu, tamamen ithal bir ürün. Üreticinin bu gübreye olan bağımlılığı; ithalatçı ve tüccarlar tarafından suistimal ediliyor" diye konuştu ve ürünlerin saklandığını fiyatların da yükseltildiğini belirtti. 

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Geçtiğimiz sene 25 kilosu 350 lira olan gübre fiyatının 1000 liraya yükseldiğini vurgulayan Çakıcı, "Haziran için 1.200 TL konuşuluyor. Devlet, nasıl marketlere ve depolara baskın yaparak soruşturma yürütüyorsa, gübre depolarına da aynı baskını yapmalı, varsa stok yapanlar cezalandırılmalı" açıklamasında bulundu. 

Türkiye’nin kendi gübresinin üretmesinin gerekli olduğuna dikkat çeken Tolgahan Çakıcı, "Bu gübreyi de artık kendimiz üretmek zorundayız. Yerli gübre, en az SİHA’lar kadar bir güvenlik meselesi hâline geldi" diye konuştu ve artık bunu üretmek için kaybedecek vakit olmadığını dile getirdi. 

Peki seracılıkta maliyetler ne kadar arttı? Serada ürün fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön