24 / 04 / 2024

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta güçlük çeken milyonlarca çiftçiye bir kötü haber daha geldi. Gübre fiyatlarına yeni zammın kapıda olduğu açıklandı. Peki gübre fiyatları ne kadar artacak? Gübre fiyatlarına ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...



SERACILIKTA MALİYETLER ARTTI 

Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Bingöl'ün haberine göre; Tolgahan Çakıcı, seracılıkla ilişkin pek çok kalemde son 1 senede gerçekleşen maliyet yükselişlerinin altını çizdi ve sera naylonunun kilosunun 27 liradan 52 liraya yükseldiğine, demirin 9 liradan 17 liraya yükseldiğine vurgu yaptı.

"4 dönüme 1 ton naylon gidiyor; 52 bin TL... Bir dönümde sadece demir maliyeti 102 bin TL... Kömürün çuvalı 40 TL idi, 150 TL oldu" açıklamasında bulunan Çakıcı, çarli yalnızca çarli biberde kilo başına maliyetin 7 lira olduğunun altını çizdi. "Tüccarın da Antalya’dan İstanbul hâline götürme maliyeti, kilo başına 4 TL" şeklinde konuşan Çakıcı, araya hal ve market karının da girmesiyle megakent İstanbul'da şimdiki fiyatların ortaya çıktığını ifade etti. 

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

SERADA MALİYET KATLANDI 

29 Nisan Kumluca Hali fiyatlarına göre, seradaki ürün maliyetleri şu şekilde: 

Domates: 10-14 lira
Salatalık: 2,5 - 4,5 lira
Kıl biber: 12 lira
Köy biberi: 10 lira
Dolmalık biber: 13 lira
Patlıcan: 7,5 lira
Kabak: 3,5 lira

Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Yeni indirim geldi mi? Opet, Petrol Ofisi, BP, Total ve Shell 1 Mayıs fiyat listesi

Altın fiyatlarında bayram rüzgarı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın kaç lira? 1 Mayıs 2022 altın fiyatları...

KPSS şartsız, 8 bin lira maaşla bekçi alımı başladı! Bekçilik başvuru ücreti ne kadar?

Memur ve emekli maaş zammında önemli gelişme! Bakan Bilgin duyurdu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön