25 / 04 / 2024

Gülveren Mahallesi tapularına kavuşuyor!

Gülveren Mahallesi tapularına kavuşuyor!

Kepez Belediyesi, “ Gülveren Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ” kapsamında gecekondu çözümü bekleyen Gülveren Mahallesi sakinlerine, avantajlarla dolu yepyeni bir hayat sunmak için gün sayıyor.




Kepez Belediyesi, “Gülveren Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi” kapsamında gecekondu çözümü bekleyen Gülveren Mahallesi sakinlerine, avantajlarla dolu yepyeni bir hayat sunmak için gün sayıyor. Göreve geldiği günden bu zamana kadar Kepez’de yaklaşık 20 bin kişiye tapularını teslim eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi sakinleriyle Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Bahattin Bayraktar, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Belediyesi Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Murat Menzilcioğlu ve Kepez Belediyesi Başkan Danışmanı Ramazan Eciş’in hazır bulunduğu toplantıda Başkan Tütüncü, “Gülveren Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi”ni mahalle sakinlerine anlattı.



Yepyeni bir hayat



Tapu problemini bitirecek kentsel dönüşüm projesiyle Gülveren Mahallesi’ne Kepez Belediyesi’nin yapacağı modern konutlarda, mahalleli avantajlarla dolu yepyeni bir hayata başlayacak. Her hak sahibine kullanım metrekaresinin yarısı kadar daire tapusu düşecek ve vatandaşlar daire tapuları almak için hiç para ödemeyecek. İnşaat süresince taşınma ve kira yardımı görecek vatandaşlar, önerilen projeyle daha çok yeşil ve sosyal alana sahip olacak.



Avantajlı proje



Kentsel yenilemenin  TOKİ  değil, İller Bankası desteğiyle Kepez Belediyesi tarafından yapılacağını belirten Başkan Tütüncü, “Kepez’in yeni cazibe merkezi Gülveren Mahallesi olacak. Bir belediye başkanını tapu vermek kadar hiçbir şey memnun etmez. Belediye başkanı tapu verdiği zaman kendini mutlu hisseder. Bizim yaptığımız çalışmalar, hep vatandaşın kazanımına yöneliktir. Çok karlı avantajlı bir proje hazırladık. İki tane çözümü önerimiz var. Vatandaş ne istiyorsa onu yapacağız.” dedi.



Vatandaş istediği projeyi belirleyecek



Gülveren Mahallesi sakinlerine daha çok avantaj sağlamanın derdinde olduklarını belirten Başkan Tütücü, “Size sunacağımız alternatifler sonucunda nasıl yol isterseniz biz, ondan gideceğiz. Ben her zaman vatandaşın kazanmasını isteyen birisiyim. Vatandaşlarımız ne istiyorsa çözelim arzusundayız.” ifadesini kullandı.



Gülveren’e devlet kuşu



Kanunların el verdiği çerçevede Gülveren Mahallesi sakinleri için her türlü fedakarlılığı yaptıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, “Elim hamur ama karnım da aç’ diye bir sözü yaşamayalım. Bu proje, sizin için değerli bir çalışma olacak. Türkiye’nin birçok yerinde proje konuşulacak. Gülveren için tarihi bir fırsat sunulabilecek bir çalışma yapıldı. Bu proje adeta, Gülveren’in başına devlet kuşunun konmasıdır.” diye konuştu.



Tütüncü’ye mahalleliden destek



Başkan Tütüncü, sunumun ardından Gülveren Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Öneri projeleri aşamanda vatandaşlardan destek alan Başkan Tütüncü, tapu vermeye dönük önemli bir adım atıldığını belirtti. Başkan Tütüncü, kendisine destek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl




Geri Dön