29 / 03 / 2024

Gümrükçüoğlu: Trabzon bir dünya kenti olacak!

Gümrükçüoğlu: Trabzon bir dünya kenti olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim dönemi boyunca vatandaşların güler yüzlü hallerinden dolayı yorgunluk hissetmediklerini belirterek, Trabzon’ u dünya kenti yapacaklarını söyledi...




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim dönemi boyunca vatandaşların güleryüzlü hallerinden dolayı yorgunluk hissetmediklerini belirterek, Trabzon’u dünya kenti yapacaklarını söyledi.


30 Mart yerel seçimlerinde Trabzon’un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un 4 bin yıllık tarihi ile insanı sevgisi ve uygarlığın kenti olduğunu seçim döneminde gösterdiğini dile getirdi. Seçim dönemi boyunca 5 yıldır geceyi gündüze katarak verdiği hizmetlerin huzur ve sevinci içerisinde vatandaşla buluştuklarını anlatan


Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımızla beraber olduk. Bu dönem boyunca gerçekten Trabzon halkının ne kadar vefakar ne kadar yapılanları iyi gören, yorumlayan, ölçen, biçen, tartan çok adaletli bir terazisi olduğunu yaşadık. Bu münasebetle seçim dönemi boyunca vatandaşlarımızla sürekli görüşürken, bu güzelliklerin dışında bir barış ve kardeşlik içinde yani barış içinde bir yarış olarak bu seçim döneminin geçmesini önemli gaye ve amaç edindik. O tarzda bir davranış biçimiyle bütün siyasi partilerimize saygı ve sevgi çerçeveleri içerisinde bütün siyasi parti adaylarına gayet saygılı bir biçimde bir demokrasi şöleni halinde seçim kampanyasının geçmesine çok büyük bir özen gösterdik. Yorgunluk diye bir şey hissetmedik vatandaşımızın güleryüzü bize yetti. Trabzon, 4 bin yıllık tarihi ile insan sevgisi ve uygarlığın kenti olduğunu bu seçim döneminde de tüm halkımızla birlikte gösterdi. Bu bakımdan biz şehrimiz ve ülkemiz adına çok huzur duyduğumuzu ifade ediyorum.”


30 Mart yerel seçimlerindeki oy oranının hizmet azmini ve hizmet sevdasını artırdığını kaydeden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Verdiğimiz sözlerin sorumluluk hisleriyle birlikte hiçbir baskı oluşturmadan kol kola omuz omuza onlarla birlikte hem halkımızla hem kendi konseylerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, kamu kurum kuruluşlarımızın da tüm çalışanları ile birlikte biz hep beraber Trabzon’uz. Hep beraber büyükşehiriz diyerek bu şehri yükselteceğimize inanıyoruz. Bu oy oranı bizim hakikaten hizmet azmimizi hizmet sevdamızı artırdı. Zorluk değil aksine kolaylık hissettiğimizi ifade etmek isterim.”


Öncelikle tamamlanmamış projeleri devam ettireceklerini anlatan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: “Büyükşehir olan Trabzon’unumuz da en önemli bilinci ve olması gereken adım imardır. Şehrimizin metrekaresini imar olmamış şekilde bırakmayacak tarzda ileri kuşaklara güzel Trabzon bırakmanın imarını düzenleyeceğiz. İkinci büyük adım Sayın Başbakan’ımızın vaat ettiği gibi Zigana Tüneli’nin bu şehre kazandırılması. Kanuni Bulvarı’nın tamamlanması. Doğalgazın tamamen ilk bir, iki yıl içerisinde bitirilmesinin çalışılması çok büyük bir alt yapı adımı olarak projelerini hazırlamakta olduğumuz yağmur suları, atık sular ve biyolojik arıtma ve içme suyu şebekelerinin tamamen tamamlanması tarzında dev alt yapı projelerinin yatırıma sevk edilerek Trabzon’umuza kazandırılmasıdır. Çamoba Trabzon botaniğinin tüm şehrimiz, bölgemiz, Türkiye’mize hizmet eder hale getirilebilmesidir. Bütün bu adımların yanında sosyal belediyeciliği, kültürel belediyeciliği, sanatta, kültürde, sporda bir dünya kenti yolunda olma olan Trabzon’umuzda bu yatırımları artırmamızdır. 2009’da vaat ettiğimiz 61 proje gibi bir manifesta haline gelen o vaatlerin toplamının bu dönemde Trabzon vizyon 2019’da ortaya konulması Trabzon 19 vizyon adı altında birçok alt başlıklarla yazdığımız hazırladığımız projelerinde Trabzon’a kazandırılması bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Trabzon’umuz bir dünya kenti çok büyük bir adım gerçekleştirmiş olacaktır. Bu adımlar vizyon 2019’da 19 belediyemiz 18 ilçe belediyemiz ve 1 büyükşehir belediyemizle birlikte omuz omuza, kol kola Trabzon’un tüm metrekarelerinde, tüm halkıyla birlikte dünya kenti Trabzon’a doğru taşıyacaktır.”


Siyasi parti gözetmeksizin tüm vatandaşları kucaklayacaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: “Seçim günü akşamı Sayın Başbakan’ımız bizi aradı. Bizim oy oranlarımız belli olmaya başlamıştı. 2011 genel seçimlerinde biz Trabzon’da yüzde 58 oy almıştık. Bu sefer yüzde 59,6 oy aldık. Yani 2011 genel seçiminde aldığımız 268 bin oyu 273 bine yükseltilmesini vatandaşımızın teveccühünü kendilerine arz ettiğimizde oda tüm Trabzon halkına bütün bölgeye selam, saygı, sevgi ve muhabbetlerimizi iletmemizi rica etti. Biz inşallah bu tarihi şehre hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızı bize oy versinler, vermesinler her gün her zaman kucaklayarak onların düşünceleriyle birlikte tam bir barış ve kardeşliğin şehrinizi oluşturacağımızı ortak akılla gerçekten bir Dünya kenti Trabzon’a ulaşacağımızı vatandaşlarımızın tümü hangi siyasi eğimden olursa olsun kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz.”



Karadeniz'in Sesi


Geri Dön