26 / 04 / 2024

Gümüş fiyatları 3 haftanın zirvesinde! İşte gümüş fiyatları 4 Ekim 2022

Gümüş fiyatları 3 haftanın zirvesinde! İşte gümüş fiyatları 4 Ekim 2022

Gümüş fiyatları ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ve jeopolitik risklerin artmasıyla harekete geçti. Gümüş fiyatları dün yüzde 9'a yakın değer kazanarak son 3 ayın en yüksek seviyesini gördü. Peki gümüş fiyatları ne kadar oldu?



Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeler yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş fiyatları dün yüzde 9’a yakın değer kazanırken son 3 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Altın fiyatlarının yükselmesi ile gümüş fiyatları da değer kazanırken rekor rakamlara ulaştı. Ons altın yeni haftaya yükselişle başladı. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişte dolar endeksindeki güç kaybı etkili oldu. Tahvil faizlerinin küresel anlamda geri çekilmesi ile gerçekleşen hızlı yükseliş altın fiyatlarının yönünü yukarı çevirdi.

Gümüş fiyatları 3 haftanın zirvesinde! İşte gümüş fiyatları 4 Ekim 2022

Öte yandan gümüş de talebin artmasıyla birlikte altı haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş fiyatı dün neredeyse yüzde 9 değer kazandı. Uzmanlar gümüşteki yükselişte güvenli liman endişesi ile birlikte ABD’deki zayıf imalat faaliyeti verilerinin etkisi olduğunu aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön