29 / 03 / 2024

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi! Son dakika

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi! Son dakika

Ons gümüş fiyatları, yılın ilk 10 ayı içerisinde 17 dolar ile 26 dolar arasında dalgalı bir seyir izlerken; gram gümüş fiyatları ise, yatırımcısına kazandırdı. Peki, gümüş fiyatları ne olacak, yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi.



NET CEVAP GELDİ

Gümüşün Ons fiyatı, tarihi rekorunu 25 Nisan 2011 tarihinde 49,81 dolar seviyesine kadar yükselerek kırdı.  Değerli metal dünkü kapanış fiyatına göre ise, yıl başından bu yana yüzde 19’un üzerinde değer kaybetti. 

Gümüşte, küresel ekonomide yaşanan zayıflamalar, fiyatları baskı altına alıyor.

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi! Son dakika

Nitekim pandeminin başlarında, sanayi sektöründe zorunlu karantina kapanmalarının ortaya çıktığı 2020 Mart ayında 11.60 dolar seviyesini test eden emtia, sonrasındaki süreçte ise; bu kapanmaların sonlandırılmaya başlanması ve en yoğun tüketimin olduğu Çin’den gelen taleple birlikte hızlı bir şekilde yükselişe geçmişti. 2021 Şubat ayında 30 dolar seviyesini geçen gümüş ons fiyatı, şu sıralar ise; Fed başta olmak üzere merkez bankalarının küresel ekonomiyi de baskı altına alan hızlı sıkılaştırma politikaları ve yine küresel ekonomi üzerinde büyük bir tehdit oluşturan Rusya-Ukrayna savaşının etkileri ile 19 dolar seviyesinin altında seyrediyor. 

Gümüş yatırımcıları hemen bakın! Gümüş fiyatlarının yükselişe geçeceği net tarih belli oldu

1 gram gümüşün ne kadar olacağı belli oldu! Uzman isim resmen rakam verdi! Son dakika gümüş fiyatları

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön