23 / 04 / 2024

Gümüş Otel 32 bin TL'ye Elmalı Turizm'e kiralandı!

Gümüş Otel 32 bin TL'ye Elmalı Turizm'e kiralandı!

Gümüşhane’de dün yapılan Gümüş Otel İhalesini Elmalı Turizm Şirketi kazandı. Şirket Gümüş Otel’i 32 bin lira bedelle bir yıllığına kiraladı.



İhaleye 6 bin liralık muhammen bedelle çıkan Gümüşhane’deki Gümüş Otel'in ihalesine katılan firmalar arasında en yüksek bedeli veren Elmalı Şirketi oldu. Daha önceki firma ise 6 bin lira aylık kira bedeli ile Gümüş Oteli işletiyordu.


Gümüş Otel’in akibetinin ne olacağı konusunda son bir aydır devam eden belirsizlik yapılan ihale ile yeni bir boyut kazanırken, konu ile ilgili olarak Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi toplantısına katılarak, Gümüşhane’de konaklama tesisleri noktasında eksiklik olduğunu bu nedenle de daha geniş ve büyük düşünülmesi gerektiğine vurgu yapmış, “Gümüş Otel’in altında otopark, etrafında bol yeşil alanlı 29 katlı bir projeyle ilimize kazandırılması projesinden son derece memnun oluruz. İlimizin hem şeklini, hem görünüşünü hem de havasını değiştireceği düşüncesindeyim” ifadelerini kullanmıştı.


İl Genel Meclisi Üyesi ve Komisyon Başkanı Hüseyin Güvendi tarafından hazırlanan raporda ise; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve yaklaşık 50 yıldır şehre hizmet veren Gümüş Otel’in kira sözleşmesinin 31 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, komisyonun yaptığı çalışmada koruma altındaki tescilli Karakol köprüsü yanında bulunan Polisevi ile birlikte 3 bin 716 metrekarelik bir alan oluştuğunu tespit ettiklerini kaydetmiş, bu alanda yapılacak olan projelerin çok amaçlı yap-işlet-devret modeli veya TOKİ’ye devredilerek turizm, eğitim ve kültür amaçlı projelerin yapılabileceği kanaatine vardıklarını dile getirmişti.


Öte yandan haziran ayı il genel meclisinde Gümüş Otel’in yıkılarak Turizme kazandırmak için karar alınmış mevcut hali ile yıkımına kadar işletilmesine karar verilmiş, otelin yeniden ihaleye çıkartılarak kiralanması ise kamuoyu tarafından ilginç bulundu. 



Yeni Gümüşhane Gazetesi


Geri Dön