29 / 03 / 2024

10 milyon liralık konut kredi

10 milyon liralık konut kredi

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

10 günde yabancıya 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi!

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Adana Yüreğir'de 10 milyon liralık arsa vurgunu!

Adana Yüreğir'de 10 milyon lira değerine sahip 180 dönümlük arsayı sahte vekaletname kullanıp satan 2 kişi, Tarsus Tapu Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakalandı.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Gurbetçiler 400 milyon liralık gayrimenkul aldı!

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Evim Türkiye Fuarı sona erdi. 8-10 Şubat’ta gerçekleşen fuara yurtdışında yaşayan Türkler akın etti. Fuarda 400 milyon liralık satış bağlantısı yapıldı.

NG Holding'ten 250 milyon liralık yeni otel yatırımı!

10 konkordato ilanından 9’unun samimi olmadığını söyleyen NG Holding Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Londra’daki arsasını satsa borçlarını ödeyebilecek tanıdıklarım var. Ama konkordato ilan ediyorlar” dedi. Güral, 250 milyon liralık yeni otel yatırımında bulunacaklarını da duyurdu...

Amasya'ya 55 milyon liralık yatırım!

Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'ne 55 milyon liralık yatırım yapacak 10 yeni firmanın 1015 kişiye istihdam etmesi bekleniyor. 

Ege Yapı Katar'da 10 milyon liralık satış yaptı!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Katar'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda 10 milyon liralık satış yaptıklarını söyledi...

DAP Yapı çadırda 606 milyon liralık konut sattı!

Dap Yapı İndirim Çadırı'nda 10 günde 606 milyon liralık konut sattı. Dap Yapı yılın ilk çeyreğinde 700 milyon lira satış yaptı.

Afyonkarahisar'da 10 milyon liralık yatırım engeline suç duyurusu!

Afyonkarahisar'da işadamı Mesut Birler, yaklaşık 10 milyon liralık yatırımı yapmasını engelledikleri iddiasıyla FETÖ operasyonunda tutuklanan 9 hakim ve savcının yanı sıra Afyonkarahisar Defterdarlığı'nda görevli 3 memur hakkında Afyonkarahisar Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Yalova'nın köylerine 2016'da 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Özel İdaresi ve Köydes olarak köylere 2016 yılında 10 milyon liralık yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti.

10 milyon liralık konut kredi Haberi

10 milyon liralık konut kredi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konut sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Önceki gece duyurulan karara göre, binaların enerji verimliliğine göre kredi şartları yeniden düzenlendi ve kredi limitleri de değişti.

Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, sıfır konutlarda enerji sınıfı A olan bir konutun değeri 2 milyon TL ve altındaysa yüzde 90'ına kadar kredi verilecek. Yine aktarılan detaylara göre, 2. elde de konut değeri 500 bin TL'den az ise tüm enerji sınıflarında yüzde 90'a kadar kredi kullandırılacak. Yani vatandaş 450 bin TL'lik bir ikinci el konut aldığında tüm sınıflarda yüzde 90'ına denk gelen 405 bin liralık kredi kullanacak. Yine aktarılan detaylara göre, değeri 500 bin TL ile 2 milyon...