29 / 03 / 2024

103 davetiyesi ne demektir

103 davetiyesi ne demektir

İcra ve İflas Kanunu'nun 103. maddesinde bahsi geçen davet "103 davetiyesi" olarak adlandırılıyor. Peki, 103 davetiyesi nedir? İcrada 103 davetiyesi ne anlama geliyor? İşte yanıtı...

Ev alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın! Tam 103 adet 1+1 konut uygun fiyatla satılıyor!

Mersin Tarsus Belediye Başkanlığı, Mersin Tarsus'ta yer alan 103 adet 1+1 konutu satıyor. Peki Tarsus'ta yer alan 1+1'lerin fiyatları ne kadar? Brüt alanları kaç metrekare? 

Watsons’da büyük fırsat! 260 TL’lik güneş kremi 100 TL oldu! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin indirimleriyle en beğenilen kozmetik mağazası Watsons 17. Yılına özel tüm ürünlerde yüzde 50 indirime gitti. Watsons’da Solait nemlendirici güneş losyonu fiyatı 259 TL’den 103 TL’ye indi. İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

103 emekli amiral için soruşturma açıldı! 

Montrö Boğazlar sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ortak bildiri yayınlayan 103 emekli amiral için soruşturma açıldı. 

Devlet Bahçeli'den 103 emekli amiralin açıklamasına tepki! 

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamasına yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nden 103 emekli amiralin açıklamasına tepki! 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

KOBİDER 103 emekli amiralin açıklamasına tepki gösterdi! 

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Ödül İstanbul ev fiyatları ne kadar?

Autopia'nın arkasında yer alan Ödül İstanbul projesi 2 bin 683 konut ve 103 dükkandan meydana geliyor. Peki Ödül İstanbul ev fiyatları ne kadar?

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Emekli kurası ne zaman?

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Emekli projesindeki 103 adetkonut kura ile satışa sunuldu. Peki, TOKİ Gaziantep Şehitkamil Emekli kurası ne zaman?

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Emekli 2017 kurası ne zaman?

Gaziantep Şehitkamil 466 Adet Konut Projesi kapsamında TOKİ tarafından hayata geçirilen 103 konut kuralı olarak satışa çıkıyor. Peki, TOKİ Gaziantep Şehitkamil Emekli 2017 kurası ne zaman?

Bingöl'de 103 dönümlük arsaya güneş enerjisi santrali!

Bingöl Belediyesi 103 dönümlük arsa üzerine güneş enerjisi santrali kuracak. Proje ile elde edilen enerjisi sayesinde, belediyenin şantiyelerinde, tesislerinde, idari binasında ve parklarda kullanılan yüklü elektrik maliyeti hafifletecek.

Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?

Gayrimenkulü belediye tarafından kamu hizmeti için kamulaştırılan malikler el atma zamanına bakmaksızın belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki, kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Samsun Çay Mahallesi TOKİ satışları ne zaman?

Daire fiyatlarının 103 bin 480'den başlangıç gösterdiği Samsun Çay Mahallesi TOKİ Evleri'nde 18 adet konut satışa sunuluyor. Peki Samsun Çay Mahallesi TOKİ satışları ne zaman?

Bodrum Solemar Adabükü ne zaman teslim?

Toplam 134 tane villanın yer aldığı Solemar Adabükü Hedef İnşaat ve Seba İnşaat imzası taşıyor. Projede Konutların büyüklükleri 103 metrekareden başlıyor. Peki Bodrum Solemar Adabükü ne zaman teslim edilecek?

103 davetiyesi ne demektir Haberi

103 davetiyesi ne demektir

103 davetiyesi nedir?

İcra ve İflas Kanunu'nun 103. maddesinde bahsi geçen davet "103 davetiyesi" olarak adlandırılıyor. Kanuna göre, haciz sırasında borçlu kişi orada değilse icra dairesi haciz tutanağını örneğin borçlu ile aynı konutta oturan yetkili kimseye tebliğ eder. 


O da yoksa icra dairesi, haciz tutanağını 3 gün içinde incelemesi için alacaklı ve borçluyu icra dairesine davet eder. Konu ile ilgili kanun maddeleri şu şekilde:


Davet: 

Madde 103 – (Değişik: 9/11/1988 - 3494/12 md.) 

Tutanak tutulurken alacaklı, borçlu veya namlarına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunmazsa, bulunmayan alacaklı veya borçlu üç gün içinde tutanağı tetkik ve diyeceği varsa söylemesi için icra dairesine davet olunur. Kanunen ilavesi gereken müddetler mahfuzdur. 


Haciz sırasında borçlu veya alacaklı adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunduğu takdirde...