20 / 04 / 2024

2014 arazi emlak vergisi oranı

2014 arazi emlak vergisi oranı

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki vergi nasıl hesaplanır? İşte arazi emlak vergisi oranı 2014...

Ewan Ikar Arazi Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ewan Ikar Arazi Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Bahçelievler’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Abdulmuttalip Sağlam tarafından kuruldu.

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017!

2017 yılı arazi emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşti. Peki, arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arazi emlak vergisi 2017!

Emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisini arazi sahipleri ne kadar ödeyecek? İşte arazi emlak vergisi 2017 oranları..

Arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

1319 sayılı kanun gereğince araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Satın alınan arazi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Arazi emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bedeline göre hesaplanıyor. İşte arazi emlak vergisi 2. taksiti ödemeleri..

Arazi emlak vergisi ne zaman ödenir?

Arazi sahipleri cüzi bir miktarda olsa her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Araziler, 1319 sayılı Kanun gereğince vergilendiriliyor. Peki, arazi emlak vergisi ne zaman ödenir?

Arazi emlak vergisi hesaplama formülü!

Emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde zamlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehirdeki bir arazinin vergisi ne kadar? Büyükşehirde yer almayan arazinin vergisi ne kadar? İşte arazi emlak vergisi hesaplama formülü...

Arazi emlak vergisi oranları 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Peki, büyükşehirdeki bir arazi için ortalama ne kadar vergi ödenir? İşte arazi emlak vergisi oranları 2015...

Arazi emlak vergisini kimler öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, arazi emlak vergisini kimler öder? Arazi emlak vergisinin mükellefiyeti ne zaman sona erer?

2014 arazi emlak vergisi oranı Haberi

2014 arazi emlak vergisi oranı

Arazi emlak vergisi oranı 2014!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor. 

Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belli ediliyor. 

Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor.  Arazi Vergisinin matrahı arazinin ilgili kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeridir. 


Arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu tarihi, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, 


b) Dört yılda bir yapılan takdir...