24 / 04 / 2024

Arazi emlak vergisi 2. taksiti!

Arazi emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bedeline göre hesaplanıyor. İşte arazi emlak vergisi 2. taksiti ödemeleri..



Arazi emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bedeline göre hesaplanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Peki, arazi sahipleri ne kadar emlak vergisi öder? Arazi emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Arazi emlak vergisi 2. taksiti..

Araziler için ilk vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.



2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön