28 / 03 / 2024

arazi emlak vergisi nedir

arazi emlak vergisi nedir

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Arazi emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bedeline göre hesaplanıyor. İşte arazi emlak vergisi 2. taksiti ödemeleri..

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi 2021 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri şartı bulunuyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2021 artışı...

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak vergisi 2020 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2020 artışı...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi taksit yapan bankalar 2019!

Her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde son günlere girildi. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar hangileridir?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

arazi emlak vergisi nedir Haberi

arazi emlak vergisi nedir

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor.


Belediye sınırları içinde Belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor. Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin 1319 sayılı kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu Kararı ile belli ediliyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder?


Vergiyi, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Arazi vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu tarihi, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı...