29 / 03 / 2024

2014 emlak vergisi oranları arttı mı

2014 emlak vergisi oranları arttı mı

Emlak vergisi mükellefleri için ödeme zamanı geldi. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi oranları ne kadar arttı? İşte yanıtı...

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Ankara Yaşamkent'te emlak vergisi krizi!

Bütünşehir Yasası’yla 2012’de Çankaya Belediyesi’ne, 2014’te de Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan Yaşamkent 3250. Cadde’de emlak vergisi krizi yaşanıyor.

2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, 2014 yılına alınan taşınmazın 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

2014 yılında elde edilen kira gelirinin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

İşsiz ev sahibi emlak vergisi ödemeyecek!

Ankara'da yaşayan A.T, herhangi bir geliri olmadığını belirterek, 2002'den itibaren sahibi olduğu 200 metrekarelik eviyle ilgili 2014 ve sonrası yıllar için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlandı.

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:65!

65 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği, 30 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ 'te 2015 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerleri açıklanıyor...

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi. Başvurular, 31 Aralık'ta bitecek. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün...

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Torba Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün bulunuyor...

Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün!

Emlak vergisi borcunu ödemeyen ve faizi biriken mükellefler ise Torba Yasası ile yapılandırma hakkından faydalanabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün...

Emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili merciye başvuruda bulunmak şartı ile borç ve faizler taksitlendirilebiliyor. Buna göre borcu olanlar için emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor..

Emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Biriken emlak vergisi borç ve faizleri de dahil, bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılması için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa çıktı. Peki, emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi yapılandırma taksitleri ne zaman başlayacak?

30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanan karar gereğince vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı. Peki, emlak vergisi yapılandırma taksitleri ne zaman başlayacak?

2014 emlak vergisi oranları arttı mı Haberi

2014 emlak vergisi oranları arttı mı

2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi mükellefleri için ödeme zamanı geldi. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi oranları ne kadar arttı, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisinde kimi özelliklere sahip gayrimenkul sahipleri vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Emlak vergisinden muaf olabilmek için aşağıdaki özelliklere sahip olmak gerekiyor:


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Yukarıdaki özelliklere sahip olmayan gayrimenkul sahiplerinin 31 Mayıs 2014 tarihine kadar emlak vergisi borcunu ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, rayiç bedel üzerinden belirlenen vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan gayrimenkullerin emlak vergisi oranları, normal...