23 / 04 / 2024

2015 eylül kira artış oranı

2015 eylül kira artış oranı

Kira Kanunu gereğince kira sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kirada artış yapılıyor. Meskene ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. Peki, 2015 Eylül kira artış oranı nedir?

Kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde; kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Hesaplamada enflasyon oranlarık kullanılıyor. Eylül ayı kira artış oranları yarın açıklanacak..

Kira zam oranları Eylül 2017!

Taşınmazını kiraya veren gayrimenkul sahipleri, sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Kira zam oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zam oranları Eylül 2017..

İşyeri kira artış oranı Eylül 2017!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK'in açıkladığı işyeri kira artış oranı Eylül 2017..

Konut kira artış oranı Eylül 2017!

Eylül ayında konut kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. Peki, kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranları Eylül 2017 belli oldu!

Eylül ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracıların kira bedeline yapılacak zam oranı açıklandı. İşte kira artış oranları Eylül 2017..

Kira artış oranları 4 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Eylül ayında kullanılacak kira artış oranları 4 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Dükkan kira artış oranı Eylül 2016!

Taşınmaz mal kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. İşte dükkan kira artış oranı Eylül 2016..

Kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşmasının senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya senelik zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016..

Kira zam oranları Eylül 2016!

Geçtiğimiz sene ve daha önceki senelerde Eylül ayında kira sözleşmesi imzalayıp, bu sene de devam ettiren kiracıların kira bedelleri yeniden belirleniyor. İşte kira zam oranları Eylül 2016..

Kira enflasyon oranları Eylül 2016!

2016 yılı Eylül ayında yenilenen kira sözleşmeleri için zam oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskenlerde yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Kira artış oranları Eylül 2016!

Kira sözleşmesi Eylül ayında yenilenen kimselerin zam oranları da bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira artış oranları Eylül 2016..

Eylül ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Kira sözleşmesi Eylül ayı içerisinde yenilenen kiracılara uygulanacak kira artış oranları yarın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ÜFE dahilinde açıklanacak..

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

2015 eylül kira artış oranı Haberi

2015 eylül kira artış oranı

2015 Eylül kira artış oranı!

Kira Kanunu gereğince kira sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kirada artış yapılıyor. Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor. Peki, 2015 Eylül kira artış oranı nedir?


Meskenlerde; 

2015 Eylül kira artış oranı:

2015 Eylül kira artış oranı meskenler için bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı olan %6,21 olarak tespit ediliyor. Buna göre en fazla bu oranda kiracıya zam yapılıyor.


2015 Eylül kira artış oranı hesabı:

Mevcut...