19 / 04 / 2024

2016 konut üreticileri gündemi

2016 konut üreticileri gündemi

Gayrimenkul sektörü 2015'te iç piyasada istenilen satışa ulaşamadı. Sektör temsilcileri, ertelenen talebin 2016'da etkisini göstermesini bekliyor. Piyasada yabancı yatırımcı ilgisi de devam ediyor.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

Markalı konutlarda sayfiye yarışı başladı! Urla, Çeşme ve Bodrum'da yeni proje akını!

Kovid-19 salgınında değişen tüketici tercihleri ve özellikle uzaktan çalışmaya geçilmesiyle beraber, Mesa, Tahincioğlu, Ağaoğlu, Ege Yapı gibi markalı konut üreticileri sayfiyeleri odağına aldı. Bodrum'un ardından Çeşme, Urla ve Dikili'de proje yarışı başladı...

Konutta yatırım iştahı arttı: Sektör hareketlendi!

Konut sektöründe yeni yıl hareketliliği başladı. Markalı konut üreticileri yeni yatırımlarına hız verirken, birçok konut projesi için de çalışmalara başlandı.

DAP Gayrimenkul Geliştirme Halka Arz Toplantısı 14 Şubat'ta!

Türkiye’nin en büyük markalı konut üreticileri arasında yer alan DAP Gayrimenkul Geliştirme Halka Arz Toplantısı 14 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konut üreticileri dikkat! Bunu yaparsanız kusur sayılacak!

Yargıtay, konut projeleriyle ilgili de emsal olacak bir karar aldı. Buna göre; vaat edilen alanların yapılmadığı projeler için “Satıcıdan kaynaklanan ve evin değerini düşüren kusur” olarak kabul edildi.

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Konut sektörü 2021'nin ikinci yarısında iyileşecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Timur, "2021 yılının özellikle ikinci yarıdan itibaren iyi geçeceği kanaatindeyim. Biz konut üreticileri de taahhüt şirketleri ve ihracatçı şirketlerimiz gibi hikaye yazmak zorundayız" dedi.

Konut üreticileri karardan memnun!

Her daireye bir otopark yapılmasının zorunlu olduğu açıklanmıştı. Dün yayınlanan karara göre; Otopark Yönetmeliği 7. kez ertelendi. 31 Aralık 2020 olan yürürlük tarihi 31 Mart 2021 olarak değişti.

İnşaat sektöründe demir-çimento tartışması!

İnşaat sektöründe toparlanma başlarken bu kez ‘demir ve çimentoya zam’ konusu tartışmalara sebep oldu. Konut üreticileri “Yüzde 30’u aşan zam sektörü olumsuz etkiler” derken, malzeme üreticileri maliyetlerde yaşanan artış sebebiyle demir ve çimentoda fiyat yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Gayrimenkulde tanıtım atağı!

Konut üreticileri ve danışmanlık şirketleri yabancıya satışta hedefi yükseltti. 2023'te 15 milyar dolar, 2025'te ise 20 milyar dolar gayrimenkul ihracatı yapmak için farklı coğrafyalara tanıtım turları yapılacak.

ABD konut piyasası Şubat ayında zayıfladı!

ABD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB), şubat ayına ilişkin konut piyasası endeksi şubat ayında 74'e düşerek piyasa beklentisinin altında yaşandı.

2019'da kaç yeni proje satışa çıktı?

Konut sektöründe stok ve fiyat tartışmaları devam ederken, markalı konut üreticileri 2019'da frene bastı. Yeni proje lansmanlarının bıçak gibi kesildiği 2019 yılında toplam 8 proje satışa çıktı. İşte o projeler...

2016 konut üreticileri gündemi Haberi

2016 konut üreticileri gündemi

Gayrimenkul sektörünün kurtarıcısı bu yıl ağırlıkla yabancı yatırımcılar oldu. Markalı büyük konut üreticileri yabancılara yaptıkları satışlar sayesinde yıllık hedeflerini büyük ölçüde yakalayabildi. 2012'de yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası'nın ardından, yabancı yatırımcüar Türkiye'de 4.5 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptı. Sektörde gelecek dönemde yabancı alımlarının artacağı düşünülüyor. 

İç piyasada ise yılın ikinci yarısından sonra nispeten durgun bir dönem geçiren sektörde umutlar 2016'ya kaldı. Konut üreticileri bu yıl ertelenen konut talebinin 2016'da harekete geçmesini bekliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM




Gayrimenkul sektörünün 2016'ya ilişkin hedeflerinde kentsel dönüşüm projeleri ile yabancı yatırımcüarm devam eden ilgisi ön plana çıkıyor. 

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, sektörün 2016'daki önemli gündem maddelerinden bir tanesinin kentsel dönüşüm olacağını belirtiyor. Dumankaya'ya göre, kentsel dönüşüm sektörün sadece 2016 gündemini değil önümüzdeki 10 yılınıbelirleyecek. 

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel...