26 / 04 / 2024

Markalı konutlarda sayfiye yarışı başladı! Urla, Çeşme ve Bodrum'da yeni proje akını!

Markalı konutlarda sayfiye yarışı başladı! Urla, Çeşme ve Bodrum'da yeni proje akını!

Kovid-19 salgınında değişen tüketici tercihleri ve özellikle uzaktan çalışmaya geçilmesiyle beraber, Mesa, Tahincioğlu, Ağaoğlu, Ege Yapı gibi markalı konut üreticileri sayfiyeleri odağına aldı. Bodrum'un ardından Çeşme, Urla ve Dikili'de proje yarışı başladı...



Tüm dünyayı etkisi alan ve ikinci yılına yaklaşan pandemi sürecinde yaşanan kapanmalarla birlikte dünya insanının hayatı kökten değişti. İş yaşamından konutlara, alışveriş tercihlerine kadar hiçbir şey eskisi gibi değil. Bu süreçte hayatı sorgulayan insanlar artık kalabalık şehir yaşamından uzaklaşıp doğaya daha yakın olabildikleri sayfiyelere yöneldi. Bu süreçte Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin sayfiyeleri ciddi göç aldı. 

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; iş yaşamında uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, Gebze-İzmir otoyolu ile sayfiyelere ulaşımın kolaylaşması sayfiye yaşamının giderek benimsenmesine katkı sağlıyor.

Markalı konutlarda sayfiye yarışı başladı! Urla, Çeşme ve Bodrum da yeni proje akını!

İSTANBUL DIŞI PROJELER

İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerden sayfiyelere yaşanan göç Mesa'dan Dap Yapı'ya Ege Yapı'dan Özak GYO'ya ve Sinpaş'a kadar markalı konut üreticilerini bu bölgelerde proje üretmeye yönlendirdi. Bodrum'un ardından İzmir'in sayfiyeleri olan Urla, Çeşme, Dikili markalı projelere ev sahipliği yapmaya başladı. Bu bölgelerde üretilen konutların 35 bin TL'den başlayan fiyatları İstanbul ile yarışıyor.

Mesa ve Ege Yapı Urla Kekliktepe'de villa projeleri üretmeye başlarken, Özak GYO, Ege Bölgesi'nde ulaşımı kolay lokasyonlarda doğal hayatın deneyimlenebileceği özel bir proje üretmek için üç farklı yerde görüşmeler yürütüyor. Ege Yapı, İzmir'in Dikili ilçesinde başka bir proje geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. Ant Yapı, Ağaoğlu, Nef, Seba İnşaat ise sayfiyeler arasında en popüler yer olan Bodrum'da proje üretmeye devam ediyorlar.


Geri Dön