29 / 03 / 2024

2016 otel projeleri

2016 otel projeleri

Rusya krizi ve güvenlik endişeleri turizmi vururken otel yatırımları da sert geriledi. TUROB’a göre projelerin dörtte biri iptal edilirken otel yatırımları yüzde 26 azaldı.

Dedeman'dan Özbekistan’a üç yeni otel!

Yurt içi ve yurt dışı projeleri ile de büyüyen Dedeman, üç değişik markası ile üç yeni otel projesinde yer alarak Özbekistan’a tekrardan giriş yaptı. Şirket, yenilenen iş geliştirme strateji ile son 2 senede otel sayısını yüzde 70 oranında yükseltti ve 2023’te yüzde 55 finansal verimlilik elde etti.

Bodrum'da otel projeleri tartışma yarattı!

Hürriyet Gazetesi, köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında Bodrum'daki otel projelerini kaleme aldı. 

Kıbrıs Sosyal Konut Projeleri lansmanı bugün yapılacak!

“Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganıyla yola çıkan İçişleri Bakanlığı, Sosyal Konut Projeleri lansmanını bugün Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yapacak. Lansman saat 11.00'de başlayacak...

Rize'ye yeni 5 yıldızlı otel geliyor!

Rize'de 2016 yılında yıkılan Dedeman Otel'in yerine yapılan yeni otel binasının inşaatı hızla devam ediyor. 5 yıldızlı otelin 2019 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

NG Hotels iki yeni otel yapacak!

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Sapanca'daki otellerinin yanında 300 odalı yeni bir otelin inşaatına da başladıklarını ve ayrıca Afyon'da planladıkları yeni bir otel projeleri daha olduğunu ifade etti...

Bodrum'a milyon dolarlık konut projeleri yapılıyor!

Bodrum'da yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Milyon dolar harcanarak yapılan konut ve otel projeleri bölgeyi ikiye ayırıyor.

Yatırımcıların tercihi 3 yıldızlı otel projeleri!

Yılın 9 ayında teşvik belgesi alan oteller içinde 3 yıldızlı projeler toplam 60 adetle ilk sırada yer aldı.

Reysaş GYO'dan yeni otel yatırımları!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yeni otel projeleri için çalışamlarına devam ediyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven firmanın Türkiye'nin birçok ilinde çalışmalarının olduğu bilgisini verdi.

Bodrum'da turizmciler otel projeleri için yarışa girdi!

YATIRIMCILAR Bodrum’un geleceğine güveniyor. İstanbul’un önemli müteahhitleri konut projelerini ardı ardına açıklarken, turizmciler de otel yarışına girdi.

2016'da 187 otel yatırımı için teşvik alındı!

Turizm sektöründe yatırımlar yavaşladı. Yaşanan zor sürece rağmen 2016 yılında 42 ilde toplam 187 otel yatırımı için 2 milyar 928 milyon TL yatırım teşviki verildi.

Halk GYO portföyünü zenginleştirdi!

3. havalimanı ve 3. köprü gibi milli projelerle büyüyen Türkiye, gayrimenkul sektöründe de devleşti. Halk GYO nitelikli ofis, konut ve otel projeleri ile portföyünü zenginleştirdi. Şirket, 2016'da 107.7 milyon TL kâr elde etti.

187 yeni otel geliyor!

Turizmdatabank’ın hazırladığı 2016 Yılı Teşvikli Konaklama Yatırımları Analizi’ne göre sektör; 217 otel projesi için, yaklaşık 1 milyar dolarlık teşvik aldı. Bütçesinin yüzde 46’sı 5 yıldızlı otellere ayrıldı.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi 2016'da satış rekoru kırdı!

Ağaoğlu Maslak 1453, Emlak Konut GYO'nun 2016 yılının hasılat paylaşım modeliyle gerçekleşen projeleri arasında 1 milyar 346 milyon 976 bin lira ile satış rekoru kırdı

2016 otel projeleri Haberi

2016 otel projeleri

Artan iç güvenlik endişeleri ve Rusya gerginliği başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik riskler nedeniyle turizm sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durum, otel yatırımlarına da yansıdı. Turistik tesis yatırımlarında 2015 yılının bilançosu belli olurken, projelerin toplam tutarı da otel ve yatak sayısı da azaldı.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) analizine göre, 2015’te 52 ayrı şehirde yeni yatırım yapılacak otel sayısı 239, yatak sayısı ise 56 bin 448 olarak gerçekleşti. Geçen yıl, bir önceki yıla göre proje sayısı yüzde 25, yatak sayısı yüzde 31, yatırım miktarı ise yüzde 26 geriledi.


Sözcü


Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2015'te bir önceki yıla göre proje sayısında yüzde 25, yatak sayısında yüzde 31, yatırım miktarında ise yüzde 26 gerileme meydana geldiğini söyledi. 


Otel...