26 / 04 / 2024

2016 Vergi davalarında avukatlık ücreti

2016 Vergi davalarında avukatlık ücreti

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

Son Dakika tarih verildi: Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor!

Adalet Bakanı Tunç, 1 Eylül'den itibaren kira davalarında zorunlu arabuluculuk döneminin başlayacağını söyledi. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklamaları...

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kira uyuşmazlıklarında arabulucu şartı Eylül'de geliyor! Kira davaları kısa sürede çözülecek! 

Gayrimenkul hukuku uzmanları, kira davalarında arabulucu şartının, önemli bir görev üstlleneceğine dikkat çekerek, yeni düzenleme ile davaların çok kısa sürede çözülebileceğine dikkat çekti. 

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Resmi Gazete'de yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin "Ba-Bs formu" vermelerine gerek kalmayacak.

Emlak davalarında rekor artış bekleniyor!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

2016 Vergi davalarında avukatlık ücreti Haberi

2016 Vergi davalarında avukatlık ücreti

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarife kapsamında, danıştayda, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde görülen dava ve işlerde ücrete de yer veriliyor.


Danıştayda ilk derecede veya duruşmalı olarak temyiz yoluyla görülen dava ve işlerde, idari ve vergi dava daireleri genel kurulları ile dava dairelerinde, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde birinci savunma dilekçesi süresinin bitimine kadar anlaşmazlığın feragat ya da kabul nedenleriyle ortadan kalkması veya bu nedenlerle davanın reddine karar verilmesi durumunda Tarifede yazılı ücretin yarısına, diğer durumlarda tamamına hükmedilir.


Şu kadar ki, dilekçelerin görevli mercie gönderilmesine veya dilekçenin reddine karar verilmesi durumunda avukatlık ücretine hükmolunmaz.


Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde görülen dava ve işlerde de...