19 / 03 / 2024

2018de ne kadar ev satıldı

2018de ne kadar ev satıldı

Geçen yıl 2,5 milyon gayrimenkul el değiştirirken, tapuda bu satışlarda 341 milyar liralık değer ibraz edildi...

Nef, bugüne kadar 16 proje hayata geçirdi!

2010 yılından bugüne gelen süreci markalaşma dönemi olarak gördüklerini söyleyen Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, artık büyüme ve globalleşme dönemine girdiklerini belirtiyor. Nef, bugüne kadar 16 proje hayata geçirdi...

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri ile ilgili esaslar, 15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanununda açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da asgari tarımsal arazi büyüklüğü belirlendi. Peki, asgari tarımsal arazi büyüklüğü nedir? Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar?

Future Park Rezidans fiyatları ne kadar?

Stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon dairelerden meydana gelen Future Park Rezidans fiyatları ne kadar sorusuna 125 bin TL'den başlıyor cevabı veriliyor.

Seyr-i Adalar daire fiyatları ne kadar?

İstanbul Anadolu yakası Maltepe bölgesinde yaşama geçirilen Seyr-i Adalar daire fiyatları ne kadar sorusuna cevap olarak 485 bin 336 TL'den başlıyor deniliyor. Proje, Yapı Yatırım imzası taşıyor...

Kartal Yakacık Royal Towers fiyatları ne kadar?

Konutların tamamının 3 oda 1 salon olarak dizayn edildiği Kartal Yakacık Royal Towers fiyatları ne kadar sorusuna 300 bin TL'den başlıyor cevabı veriliyor. Projede toplamda 54 adet daire yer alıyor...

Evora İstanbul dükkan fiyatları ne kadar?

İhalesi Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilecek olan Evora İstanbul dükkan fiyatları ne kadar sorusuna 123 bin TL'den başlıyor cevabı veriliyor. Projede 77 adet ticari birim açık artırma ile satılıyor...

Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev sahiplerinin kiracılarına yapılacakları kira zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları ile belirleniyor. Peki, Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Risk raporu alınmamış veya risk raporunda "risklidir" ibaresi yer almayan rapora sahip binaların yıkımı gerçekleşmiyor. Peki risk raporu nereden ve nasıl alınır? Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılardaki maliklere kira yardımı yapılabiliyor. En fazla 18 ay boyunca yapılabilen kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedeli...

Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar?

İstanbul Avrupa yakası Başakşehir ilçesine bağlı Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirilen Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar sorusuna yanıt olarak 215 bin TL'den başlıyor yanıtı veriliyor...

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Ev kredilerinde dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

2018de ne kadar ev satıldı Haberi

2018de ne kadar ev satıldı

Tapuda geçen yıl 2,5 milyon gayrimenkul el değiştirirken, bu satışlarda 341 milyar liralık değer ibraz edildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı verilerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde 2 milyon 500 bin 44 gayrimenkul (konut, iş yeri, arsa, tarla) satıldı. Bu satışlardan elde edilen harç geliri 10 milyar 724 milyon lira olarak gerçekleşirken, söz konusu 2,5 milyon gayrimenkulün değeri 341 milyar lira oldu.

Tapuda el değiştiren gayrimenkul sayısı 2018'de önceki yıla göre azalırken, değer arttı. 2017'de 2 milyon 557 bin 543 gayrimenkul, 309 milyar 307 milyon liraya satılırken, geçen yıl 2,5 milyon gayrimenkul satışından 341 milyar lira elde edildi.

Geçen yıl tapuda satışı gerçekleşen gayrimenkul başına ibraz edilen değer ise 136 bin 458 lira oldu.

Tapuda 2016'da 2 milyon 447...