25 / 04 / 2024

2019 almanya ekonomi verileri inşaat sektörü

2019 almanya ekonomi verileri inşaat sektörü

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2019 ülke ekonomisinin verilerini açıkladı. Bu verilere göre; Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) inşaat sektöründen olumlu katkı geldi.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

Almanya'dan enerji krizini hafifletecek hamle! 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan üç nükleer santralinden ikisinin en az Nisan 2023’e kadar elektrik şebekesine bağlı kalacağını açıkladı.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, koronavirüs salgınının sebep olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 oldu. 

İhracatta 8 sektörün en büyük alıcısı Almanya!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya, yılın 8 ayında Türk ihracatçıların en çok ürün sattığı ülke olurken, bu ülkeye ihracat 2019'un ocak-ağustos dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 8 milyar 838 milyon 334 bin dolar olarak gerçekleşti.

İnşaat ve konut sektörü 2019'u nasıl kapattı?

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu yayınladı. ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’ raporuna göre; inşaat harcamaları bölgeler arasında farklı büyüme performansları göstermeye devam etti...

Alman ekonomisinde salgın sonrası toparlanma yavaş olacak!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sonrası Alman ekonomisinde toparlanmanın uzun dönemli ve durgun olabileceğini aktardı.

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

2019'da İstanbul'da kapanan iş yeri sayısı 20 bin 227 oldu!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da 2019 yılında kapanan ve açılan iş yerlerinin sayısını Nisan 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni'ninde yayınladı. Bültendeki verilere göre, İstanbul'da 2019'da kapanan iş yeri sayısı 2018'e göre artış gösterdi...

2019 almanya ekonomi verileri inşaat sektörü Haberi

2019 almanya ekonomi verileri inşaat sektörü

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2019 ülke ekonomisinin verilerini açıkladı. Destatis, ülke ekonomisinin 2019’un son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla sabit kaldığını belirtti.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2019 ‘un son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre değişim görülmedi. Ekonominin yüzde 0,1 büyümesi bekleniyordu.

Destatis, daha önce yüzde 0,1 artış olarak açıkladığı 2019 üçüncü çeyrek GSYH büyümesini de yüzde 0,2 artış olarak revize etti. Alman ekonomisi geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,5 büyürken, ikinci çeyrekte yüzde 0,2 daraldı.

2019’un üçüncü çeyreğinde güçlü kalan özel sektör ve kamu harcamalarının son çeyrekte ivme kaybetmesi dikkat çekti.

Çeyrek bazda bakıldığında, GSYH’ya özellikle inşaat sektöründen olumlu katkılar geldi. Makine ve ekipman harcamaları belirgin şekilde düşerken, sermaye oluşumu için de...