19 / 04 / 2024

2b arazilerde ek süre kararı

2b arazilerde ek süre kararı

2b arazilerde hak sahiplerinin satış işlemleri, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılıyordu. Ancak yapılan değişiklik ile 2b arazilerde ek süre söz konusu oldu...

Ayçiçek yağı fiyatlarına yeni zam yolda! Verim düştü, yağ fiyatları artacak! 

Ayçiçek yağı fiyatlarının yükseleceği gündeme geldi. Sulama yapılmayan arazilerde verimin yüzde 70 düşmesinin ardından fiyatlarda artış olacağı ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

Sarıyer Bahçeköy'de 29 milyon metrekarenin imar planı komisyonda!

İstanbul Sarıyer-Bahçeköy'de mülkiyeti Orman, vakıf, özel, kamu ve 2b arazileri olan toplam 29 milyon 699 bin 426 metrekarelik alanın imar planı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşülecek...

Ümraniye'de 2B tapulamada ilk ruhsatlı bina temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temeli atıldı.

Mersin'de yaşanan 2B sorunu TBMM'de!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

2B arazileri için 6 ay ek süre verildi!

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çıkan kanunla 2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı veya ödeme süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Köse, “2B arazisi bulunan vatandaşlarımız 6 ay içerisinde başvuru yaparak bu arazileri alabilecek” dedi.

2B arazileri için ek başvuru fırsatı!

BAŞBAKAN Yıldırım, ‘Ekonomik Müjdeler Paketi’ni açıkladı. Yıldırım, 2B arazileriyle ilgili tanınan imkanın çok başarılı olduğunu belirterek, “Hâlâ bu imkandan yararlanmayan 70-80 bin kişi var. Onlara tekrar fırsat tanıyoruz." dedi.

Ek-Pa İnşaat Kepez'de 687 konutluk proje yapacak!

Kepez’de 2B çözümünden sonra ilk özel toplu konut projesini Ek-Pa inşaat hayata geçirmek için start verdi. Toptancı Hal arkasında 30 dönüm arazi üzerinde 687 konut yapılması planlanıyor.

2b arazilerde ek süre kararı Haberi

2b arazilerde ek süre kararı

2b arazilerde ek süre!

6292 sayılı Kanun gereğince; 2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler bu Kanuna göre hak sahibi sayılıyor.


Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılıyor.


01/03/2014 tarih ve 28928 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6527 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 22. Maddesi ile geçici bir madde ile hakkını kaybeden kullanıcılara ek süre...