25 / 04 / 2024

2b arazileri başvuru yeri

2b arazileri başvuru yeri

2b arazileri için başvurular nereye yapılır? 2b arazisi başvuru yerleri nerelerdir? 2b arazisi için gereken belgeler nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

2B arazileri ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruların 7 Mart'ta sona ereceğini belirtti.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazisine başvuru süresi bitti mi?

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

2B arazisi başvurularında son gün yarın!

7 Mart'ta sona ermesi beklenen ancak 6 ay uzatma kararı alınan 2B arazisinde başvuru süresi yarın mesai bitiminde sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

2b arazileri başvuru yeri Haberi

2b arazileri başvuru yeri

2b arazileri için başvurular nereye yapılır?

2b arazileri, ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerine deniyor. Bu arazilerin "2b arazisi" olarak anılmasındaki neden ise, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltması olarak ifade ediliyor. Peki 2b arazileri için başvurular nereye yapılır, başvuru süresi ve gereken belgeler nelerdir diyorsanız, hemen yanıtlayalım.


2b arazisi başvuru yerleri

- Defterdarlık,

- Mal müdürlükleri,

- Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri" tahsilat hesabı.


2b arazi başvuruları için gereken belgeler

- Başvuru dilekçesi,

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

- Başvuru bedelin yatırıldığına dair makbuz,

- Veraset ilamının onaylı örneği (kanuni mişrasçılardan mirasçı olduğunu gösteren belge)

- Akdi haleflerden ise Kanun yürülüğe girdikten sonra düzenlenecek noter tasdikli yazılı muvafakat;


Eğer tüzel kişi başvuruda bulunacaksa;

- Gayrimenkul tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösteren...