25 / 04 / 2024

2b arazilerinin satış bedeli

2b arazilerinin satış bedeli

2b arazilerinin satış bedeli olarak taşınmazın 400 metrekarelik kısmında yüzde 50 satış bedeli uygulaması getiriliyor, birden fazla taşınmazda hak sahibi olan vatandaşlar, bu uygulamadan tercih edeceği bir taşınmaz için yararlanabilecek...

2B arazi rayiç bedelleri yüzde 50'si esas alınarak hesaplanacak!

TBMM Tarım Komisyonu'nda kabul edilen teklife göre, taşınmazların satış bedeli, 400 metrekareye kadar olan kısım için rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanacak...

Konut krizi Hazine arazilerinin satışıyla çözülür mü? Belçika yüzölçümünden büyük bir alan satılacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, hükümet tarafından barınma sorununun çözülmesi için Hazine arazilerinin satışa sunulmasının planlandığını anımsattı ve konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

Meral Akşener: TOKİ’nin elindeki devlet arazilerinin, satış işlemlerini inceleyeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, TOKİ’nin elindeki devlet arazilerinin, satış işlemlerini inceleyeceklerini söyledi.

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

2b arazilerinin satış bedeli Haberi

2b arazilerinin satış bedeli


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle meskun alanlarda ve kırsal kesimlerde bulunan 2B taşınmazlarının kullanıcısı olan dar gelirli ve alım gücü olmayan vatandaşların ödeme zorluğu ile karşılaşmamaları için Kanun'da değişiklik yapıldığını belirtti.


Mehmet Şimşek, 2b arazilerinin satış bedeli olarak, taşınmazın 400 metrekarelik kısmında yüzde 50 satış bedeli uygulaması getirildiğini, birden fazla taşınmazda hak sahibi olan vatandaşların, bu uygulamadan tercih edeceği bir taşınmaz için yararlanabileceğini kaydetti.


Vatandaşların bürokratik bir takım işlemlerle zaman harcamasını engelleyecek ve süreci düzenli ve planlı bir şekilde gerçekleştirecek gerekli tedbirlerin alındığını da ifade eden Şimşek, ''Hak sahibi vatandaşlarımız satış sürecinde karşılaşacakları problemler ile tereddüt edecekleri hususlar hakkında '[email protected]' adresine gönderecekleri elektronik postalar veya Bakanlığımız Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile defterdarlık ve malmüdürlükleri aracılığıyla bilgi edinebileceklerdir'' dedi.



Nagihan...