23 / 04 / 2024

2b arazisi inşaatı

2b arazisi inşaatı

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

İmara açılması beklenen tapulu, 2B’li, tapu tahsisli araziler!

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

2b arazisi tapusu nasıl alınır?

2B arazisi için başvuruda bulunan kimseler, tapu sürecini merak ediyor. Peki, 2b arazisi tapusu nasıl alınır?

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Çeşme'de hazine arazisi üzerinde yapılan inşaat TBMM'de!

İzmir’in Çeşme ilçesinde hazineye ait tarihi kalıntıların olduğu araziye yapılan inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Nilüferköy'de kaçak inşaat yıkıldı!

Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini kararlı bir şekilde devam ettiren Osmangazi Belediyesi, Nilüferköy Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine kaçak olarak yapılan iki katlı bina inşaatını yıktı. 

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazisi başvurularında son 3 gün!

7 Mart'ta sona eren ancak yeniden 6 aylık süre uzatımı gelen 2B arazisi başvuruları için son 3 gün kaldı. Hak sahiplerinin başvurularını bu süre içinde yapmaları gerekiyor..

2B arazisi satışı 2017!

2/B arazisi için 200 bin kişiye verilen ikinci şans 7 Eylül'de sona eriyor. Peki, 2B arazisi satışı 2017 nasıl yapılacak?

2b arazisi inşaatı Haberi

2b arazisi inşaatı

Kentsel Dönüşüm yasasındaki hareketlilik yeni yılda da kendini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlarımız özellikle imarsız alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Bu süreçte  Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk. Kurtuluş :


'Bildiğimiz üzere Türkiye’de şehircilik, imar planlarına dayalı yapılaşma ve bu bölgelerdeki hak sahipliği; orman, tarım arazisi sınırları gibi konular tam çözüme kavuşturulamamış konulardır. Bu gibi alanlarda imar çalışmaları yapılarak kimi  2B’li, tapu tahsisli ya da tapulu fakat imarsız alanlar olarak yaşam ya da ticaret merkezlerine dönüşmektedir. Öncelikle 2B, tapu tahsis ve tapulu imarsızlar nedir bunu bir açıklayalım:


2B arazileri nedir? 

2B araziler, hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan ve tekrardan kazandırılamayan arazilerdir. Bahsi geçen kanunun 2/B maddesine göre ise; “31/12/1981...