20 / 04 / 2024

2b arsa arayan

2b arsa arayan

Hükümetin 2B arazilerini yeniden gündemine alması özellikle İstanbul'da yeni projeler için arazi sıkıntısı yaşayan inşaat firmalarını sevindirdi.

Konya Büyükşehir 24 ay taksitle imarlı üç arsa satacak! KDV'den muaf arsa arayan yatırımcılar dikkat!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan üç adet arsayı 24 ay taksitle satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan 72 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 72 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 27 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Milli Emlak sadece 27 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın...

Belediye o ilde iki arsa satacak! İmarlı arsa arayan yatırımcılar dikkat!

İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit Körfez'de yer alan iki adet imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 9 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul'da 6 taksitle KDV'den muaf arsa satılacak! Konut imarlı arsa arayan yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde yer alan arsayı 6 taksitle satışa çıkardı.

Kiralık ya da satılık ev arayanlar dikkat!

Zingatcom'un, Bana Ev Bul hizmetini 3 senede satılık ya da kiralık ev, iş yeri ya da arsa arayan yaklaşık olarak 1 milyon kişi kullandı

Cihangir Dönmez'den İdris Güllüce'ye Beykoz orman davası mektubu!

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

Kepez'de 2B arsa hak sahiplerine tapu müjdesi!

Kepez’in, 2B’den sonra Vakıf arazilerindeki tapu problemi de çözülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 23 milyon lira ederindeki takas işlemini onayladı.

Yabancı yatırımcılar İstanbul'da helikopterle arsa arıyor!

Emlak yatırımında son trend helikopter turu... Büyükçekmece, Çatalca ve İzmit'te arsa arayan yabancı yatırımcı helikopter turlarını patlattı. Özellikle son 6 ayda büyük artış var.

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında son durumu açıkladı!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı: Şu sıralar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında 2B statüsüne sahip bir arsa ya da arazi görebilirsiniz.

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı: Şu sıralar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında 2B statüsüne sahip bir arsa ya da arazi görebilirsiniz.

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesi ihlal mi ediliyor?

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez "Orman İdaresi ve maliye hazinesi orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesini ihlal ederek hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu uygulamaktadır" dedi

2b arsa arayan Haberi

2b arsa arayan


AK Parti Hükümeti'nin daha önce 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen orman vasfını yitirmiş (2B) arazileri satışa çıkarmak için yeniden çalışmalara başlaması, "ormanlar talan edilecek" diyen bazı kesimlerinin tepkisini çekerken inşaatçıları sevindirdi. Son yıllarda özellikle İstanbul'da arsa bulma konusunda sıkıntı yaşayan inşaat firmaları, 2B arazilerinin satışa çıkması ile arsa fiyatlarının düşeceğini belirtiyor.


2B arazilerinin büyük bir kısmının satış sonrasında da konut olarak değerlendirileceğini ve bu durumun büyükşehirlerdeki arsa sıkıntısını gidereceğini belirten Teknik Yapı CEO'su Teoman Metehan, "Arsa fiyatlarında da bir miktar düşmeye yol açacaktır" dedi. 2B'lerin satışa sunulduğu zaman piyasada arsa bolluğu olacağına dikkat çeken İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan da "Biz de şirket olarak bu arazilere...