20 / 04 / 2024

2b arsa rayiç bedel

2b arsa rayiç bedel

Oturduğu evi ya da arazisi 2B kapsamına giren ve buna bağlı olarak yüklü miktarlarda rayiç bedel talep edilen vatandaşlar, ne yapacaklarını bilemiyor. Vatandaşlar rayiç ödemelerinin 15 yıla uzatılmasını istiyor...

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Hatay Milli Emlak'tan 14.6 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 14 milyon 646 bin 173,68 TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 25 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Bursa Milli Emlak'tan 9.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 9 milyon 703 bin 694,60 TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 24 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nden 15 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 15 milyon 380 bin TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek.

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek!

Torba Kanun Tasarısı ile emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin artması önlenecek. Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek. 

Gümüşhane'de 4 milyon 711 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Hazineye ait olan Gümüşhane Merkez Akçakale Köyü'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 4 milyon 777 bin TL rayiç bedeli ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

Rayiç bedel üzerinden doğrudan satış yapılacak!

İnegöl Mal Müdürlüğü yeni kanun kapsamında arsa ve arazilere 4 Bin metrekareyi aşmamak kaydı ile talepte bulunan hissedarlara rayiç, bedel üzerinden doğrudan satış yapabilecek.

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arsa rayiç bedel Haberi

2b arsa rayiç bedel

Oturduğu evi ya da arazisi 2B kapsamına giren ve buna bağlı olarak yüklü miktarlarda rayiç bedel talep edilen vatandaşlar, ne yapacaklarını bilemiyor. Sultanbeyli’de ikamet eden Abdullah Avcı isimli bir vatandaş, kendisinden istenilen 50 bin TL rayiç bedeli ödeyemeyince, çareyi Milli Gazete aracılığıyla sesini hükümet yetkililerine duyurmakta buldu.


2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş hazine arazilerine biçilen yüksek rayiç bedelleri, vatandaşları isyan ettiriyor. 2B uygulamasından dolayı mağduriyet yaşadığını dile getiren Abdullah Avcı, İstenilen rayiç bedel ödeme süresinin 5 yıldan 15 yıla çıkartılmasını istiyor. İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde yaşayan Abdullah Avcı, 2B kapsamına giren evi için istenilen 50 bin TL’lik rayiç bedeli ödeyecek imkânı olmadığını söyledi. Taksitlerin daha uzun vadeye yayılmasıyla mülkleri 2B kapsamına giren vatandaşların taksitleri daha kolay ödeyebileceğine dikkat çekti.


Maaşımın 60...