19 / 04 / 2024

2B başvurular

2B başvurular

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B alanları için bugüne kadar toplam 53 bin vatandaşın başvuruda bulunduğunu bildirdi

2B şu sıralar kafa karıştırıyor!

İstanbul, Ankara, Sakarya ve İzmir'de iki hafta önce 18 binden fazla kişi 2B için başvurdu. Çoğu köylü, belirlenen rayiç bedeli ödeyebilmek için arazinin bir kısmını satacak. Ancak herkes önce devletin belirleyeceği bedelleri görmek istiyor

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

2B arazileri ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruların 7 Mart'ta sona ereceğini belirtti.

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisi başvurularında son 3 gün!

7 Mart'ta sona eren ancak yeniden 6 aylık süre uzatımı gelen 2B arazisi başvuruları için son 3 gün kaldı. Hak sahiplerinin başvurularını bu süre içinde yapmaları gerekiyor..

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

2B arazisi başvurularında son hafta!

7 Mart'ta süresi dolan 2B arazisi başvuruları 6 aylığına yeniden uzatılmıştı. 7 Eylül'de sona erecek 2B arazisi başvurularının son 1 hafta içinde gerçekleşmesi gerekiyor...

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

2B başvurular Haberi

2B başvurular

Bakan Şimşek, bugüne kadar yapılan başvurular ve bakanlığa gelen bilgilerin, başvuru sayısının beklenilen düzeyde olacağını gösterdiğini söyledi.


Başvuranlara teşekkür


Başvuru yapan vatandaşlara teşekkür eden Şimşek, henüz başvuru yapmayan vatandaşlara da son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Maliye Bakanı Şimşek, vatandaşların kanunun uygulanmasına ilişkin “[email protected]” adresine gönderdiği taleplerin de dikkate alınarak, başvuru esnasında başvuru bedelinin yatırılmış olması şartının kaldırıldığını ve başvuru süresinin sonuna kadar yatırabilme imkanının getirildiğini kaydetti.


“Kredi kuruluşlarından yararlanma imkanı getirildi”

    

Başvuru bedellerinin emaneten tahsil edildiğini belirten Şimşek, “Bu bedeller, satış bedelinden mahsup edilecek ve doğrudan satın alma hakkından vazgeçilmesi durumunda, vatandaşlarımıza iade edilecek” dedi.


Bakan Şimşek, vatandaşların satış bedelinin temininde karşılaşacakları zorluklar düşünülerek, kredi kuruluşlarından yararlanma imkanını sağlayacak düzenlemelerin yapıldığını ifade ederek, belirlenen rayiç bedellerin kontrol...