26 / 04 / 2024

2b nedir

2b nedir

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Sarnıç'taki 2B sorunu çözüldü!

Sarnıç'ta orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili sorun "yönetmelik değişikliğiyle" aşıldı. Müjdeyi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül verdi.

Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkulle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a Kentsel Dönüşüm projelerindeki artış sonucu daha da çok dikkat çekmeye başlayan bazı kavramları sorduk. İşte Avukat Kurtuluş'la yaptığımız özel röportaj...

Avukat Kadir Kurtuluş'la özel röportaj!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a Kentsel Dönüşüm projelerindeki artış sonucu daha da çok dikkat çekmeye başlayan bazı kavramları sorduk. İşte Avukat Kurtuluş'la yaptığımız özel röportaj...

2-B satışından 2,6 milyar TL gelir elde edildi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında bilgi verdi...

2b nedir?

2b nedir?: 2b, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin 1. fıkrasının B bendi için kullanılan bir kısaltmadır. Söz konusu kanun maddesi, hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade etmektedir...

2b nedir?

2b nedir? Hangi arazilere "2b" deniyor? 2b arazileri ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

2B arazisi son durum 2016!

2b arazileri; Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler oluyor. Peki, 2B arazisi son durum 2016 nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

Hazine arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere 2b arazisi deniyor. Peki hazine arazisi nedir?

2b arazileri sit alanı nedir?

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

2a arazisi nedir?

"2b" 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki Orman Kanununda yer alan 2a nedir? 2a arazisi nedir?

Akdi halef nedir?

Akdi halef nedir? 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre kimlere akdi halef denir? İşte akdi halefiyet ile ilgili hükümler..

Beykoz 2B kapsamındaki 8 mahallenin rayiç değerleri!

Beykoz Belediyesi imar durumu sorgulama kayıtlarına göre 2B kapsamındaki Gümüşsuyu, Çiftlik, İncirköy, Baklacı, Fatih, Çengeldere, Soğuksu ve Yavuz Selim Mahalleleri'nin arsa rayiç değeri nedir? İşte Beykoz 2B mahallelerinin rayiç değerleri...

2b nedir Haberi

2b nedir


Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı.


Gökbel Mahallesi Kızılcapınar mevkisinde toplanan vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.


Grup adına açıklama yapan Hakverdi Kılıçarslan, daha önce köy statüsünde bulunan Gökbel'in, büyükşehir yasasından sonra mahalle olduğunu hatırlatarak, mahallenin yüzde 90'ının 2B kapsamında olduğunu söyledi.


Kılıçarslan, belirlenen rayiç bedellerinin çok yüksek olduğunu savunarak, 5 ila 150 lira arasındaki bedelleri hak sahibi olan köylülerin almasının imkansız olduğunu ifade etti.


Fiyat tespit komisyonunun, aynı ada üzerinde yan yana bulunan iki tarladan birine 150 bin lira, diğerine ise 70 bin lira rayiç bedel çıkarttığını iddia eden Kılıçarslan, "Komisyonun rayiç bedelleri belirlerken neye göre karar verdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.


Kılıçarslan, Gökbel'de 670 parselden...