18 / 04 / 2024

Sarnıç'taki 2B sorunu çözüldü!

Sarnıç'taki 2B sorunu çözüldü!

Sarnıç'ta orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili sorun "yönetmelik değişikliğiyle" aşıldı. Müjdeyi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül verdi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Aydın Şengül, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu, "yönetmelik değişikliğiyle" aştıklarını söyledi. 


Kanun değişikliğine gerek kalmadan bölgeye özel bir karar alarak bakanlık arası yazışmalarla sorunu bitirdiklerinin altını çizen Şengül, "Pazar günü saat 13.00'de vatandaşlarla bir araya gelip bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Vatandaşın sıkıntısını kendine siyaset malzemesi yaparak rant elde etmeye çalışanlara buradan güzel bir cevap vereceğiz" dedi.


Çalışma başlatıldı

Gaziemir Sarnıç'ta yıllardır devam eden 2B arazileriyle ilgili sorunun çözümü konusunda müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'den geldi. Araziler üzerinde hak iddia eden İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir'in açtığı davalar nedeniyle süreç uzarken, tapularını alamayan vatandaşlar da mağdur oldu. 

Mağduriyeti gidermek için harekete geçen AK Partili İzmir milletvekilleri çalışma başlattı. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, daha önce partisinin Gaziemir İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada sorunun yakın zamanda çözüleceğini belirtmişti. Bu açıklamanın ardından Sarnıç'ta yaşayan vatandaşların merakla beklediği müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'den geldi. 


Rantçılara cevap

Kanun değişikliğine gerek kalmadan Gaziemir'e özel düzenlemeyle sorunu çözdüklerini vurgulayan Şengül, "Maliye Bakanlığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Teknik olarak yapılan yazışma sonrasında sorun halledildi. İnşallah pazar günü saat 13.00'de vatandaşların da katılımıyla söz konusu bölgede bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Konunun tüm detaylarını orada paylaşıp soruları yanıtlayacağız. Burası ciddi anlamda siyasi polemik konusu haline gelmişti. Vatandaşın sıkıntısından kendine siyaset malzemesi yaparak rant elde etmeye çalışanlara buradan güzel bir cevap vereceğiz" diye konuştu. 


Sarnıç'ta ne olmuştu?

1989 yılında Bulgaristan'dan göç eden vatandaşların pek çoğu Gaziemir Sarnıç'ta ikamet etmeye başladı. Kamuoyunda 'kentsel dönüşüm yasası' olarak bilinen 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında' çıkan kanun gereği orman vasfını kaybetmiş arazilerin, kullananlara satılması gündeme geldi. 30 bin nüfusun yaşadığı bölgede tapuların verilmesi için tespit çalışmaları sürerken tapunun daha da eski hali olan zabıt kayıtlarını gerekçe gösteren ve hak iddia eden İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne dava açarak 'arazileri bizim üzerimize tescil ettirin' dedi. Torba yasayla meselenin aşılacağı, yasaya eklenecek bir madde ile zabıt kaydı ve iskan kayıtlarının yok hükmünde olacağı açıklandı ancak açılan davalar ve yasal değişiklikler nedeniyle sorun bugüne kadar sürdü.


Yeni Asır 


Geri Dön