23 / 04 / 2024

Sarnıçtaki 2b sorunu çözüldü

Sarnıçtaki 2b sorunu çözüldü

Sarnıç'ta orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili sorun "yönetmelik değişikliğiyle" aşıldı. Müjdeyi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül verdi.

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Gaziemir Sarnıç’taki araziler için rayiç bedel tespiti gerçekleşti. Buna göre; arazilerin metrekare birim fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında olacak.

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

İzmir Sarnıç’taki 2B arazi sahiplerine müjde!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Gaziemir Sarnıç’ta yılardır süre gelen 2B arazi sahiplerinin sorununun çözüldüğünü açıkladı...

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...

Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı!

İstanbul Ulus'taki milyon dolarlık Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı. 2009'daki aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği için dava açıldı.

İstanbul-İstanbul projesindeki 2B sorunu çözülüyor!

Yapı Kredi Koray GYO İstanbul-İstanbul projesi kapsamındaki 2B arsaların devralınmasına ilişkin tebligat hakkında açıklama yaptı.

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerinde yaşanan tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Şavşat'taki Çağlayan Köyü'nün yol sorunu TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Çağlayan köyünün yol sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Göçerler'in 2B sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklamada “Göçerler Mahallesi’ne tarihinde bu kadar hizmet asla yapılmamıştır. Bu bir rekor olarak kayıtlara girecektir” dedi.

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Mersin'de yaşanan 2B sorunu TBMM'de!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, laştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru sordu..

Sarnıçtaki 2b sorunu çözüldü Haberi

Sarnıçtaki 2b sorunu çözüldü

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu, "yönetmelik değişikliğiyle" aştıklarını söyledi. 


Kanun değişikliğine gerek kalmadan bölgeye özel bir karar alarak bakanlık arası yazışmalarla sorunu bitirdiklerinin altını çizen Şengül, "Pazar günü saat 13.00'de vatandaşlarla bir araya gelip bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Vatandaşın sıkıntısını kendine siyaset malzemesi yaparak rant elde etmeye çalışanlara buradan güzel bir cevap vereceğiz" dedi.


Çalışma başlatıldı

Gaziemir Sarnıç'ta yıllardır devam eden 2B arazileriyle ilgili sorunun çözümü konusunda müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'den geldi. Araziler üzerinde hak iddia eden İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir'in açtığı davalar nedeniyle süreç uzarken, tapularını alamayan vatandaşlar da mağdur oldu. 

Mağduriyeti gidermek için harekete geçen AK Partili İzmir milletvekilleri çalışma başlattı. AK Parti...