26 / 04 / 2024

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Gaziemir Sarnıç’taki araziler için rayiç bedel tespiti gerçekleşti. Buna göre; arazilerin metrekare birim fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında olacak.



İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç mahallesinde vatandaşların tapularıyla ilgili uzun zamandır devam eden sorunlar ortadan kalkıyor. Yeni Asır'da yer alan habere göre; mülkiyeti Hazine, orman ve özel şahıslara ait arazilerde rayiç bedel tespiti bazı alanlar için belirlendi. Yapılan toplantıda metrekare birim fiyatının 700 TL ile 1000 TL arasında olacağı açıklandı. Bölgede Hazineye ait arazilerde yapılan konutlar için "4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi" kanununun uygulanmasına karar verildi.

İzmir Sarnıç ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Hazineye ait alanda kalan toplam 670 parselin kanunen doğrudan ihaleye çıkılması zorunluluğu ihaleye başkalarının da girmesi riskini dahil ediyordu. Bu sorunun aşılması için kentsel dönüşüm alanları için kullanılan "rezerv alan" formülü belirlendi. Sarnıç Fatih Mahallesi'nde bu konunun dışında 38 adet parsel deprem ve kentsel dönüşüm konusu nedeniyle rezerv alan sınırına alınmıştı. Söz konusu 670 parselin tamamı "rezerv" statüsüne alınarak doğrudan vatandaşa yani üzerinde evi olana satılmasının önünde engel kalmayacak.

TELEFONLA KATILDI

Sarnıç'ta yapılan toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, İl Başkanvekili Ali Aslan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıya telefonla katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. En önemli konu olan bedel tespitleri belirlendi" dedi. Bölgede 2B arazileri üzerinde kalan ve imar barışından yararlanmayı bekleyenlere yönelik formül arayışları da sürüyor.

Pendik Çınardere Mahallesi'nin imar sorunları çözüme kavuşuyor!


Geri Dön