19 / 04 / 2024

Sarnıçtaki 2b araziler

Sarnıçtaki 2b araziler

Sarnıç'ta orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili sorun "yönetmelik değişikliğiyle" aşıldı. Müjdeyi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül verdi.

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Gaziemir Sarnıç’taki araziler için rayiç bedel tespiti gerçekleşti. Buna göre; arazilerin metrekare birim fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında olacak.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Sarnıç’taki 2B arazi sahiplerine müjde!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Gaziemir Sarnıç’ta yılardır süre gelen 2B arazi sahiplerinin sorununun çözüldüğünü açıkladı...

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

2B araziler için son şans!

Maliye Bakanlığı, 136 bin vatandaşın yararlanabilmesi ve 2B ile ilgili sorunların ortadan kaldırılabilmesi için ikici kez süre uzatımına gitti. 

Kağıthane'deki 2B arazileri imara açıldı!

Kağıthane'de bulunan 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş araziler yapılaşmaya açıldı. Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planı Kağıthane Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

2B araziler için emsal karar!

İstanbul Çatalmeşe Mahallesi'nde bir işadamının 2B arazisi üzerinde bulunan çiftliği için açtığı davada emsal karar verildi...

2B araziler için 145 bin kişi hiç başvuru yapmadı!

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin 2012'de yürürlüğe giren kanunda sürenin üç kez Bakanlar Kurulu kararı ile bir kez de kanunla uzatılmasına rağmen düzenlemeden yararlanmak için 145 bin kişi hiç başvuruda bulunmadı. 20 bin hak sahibi ise taksitlerini aksattı.

Kandıra'daki 2B araziler ne olacak?

2/B arazilerinin köylüye verilmesi noktasında yaşanan sıkıntılara değinen Kandıra’ya bağlı Seyitaliler Mahallesi Muhtarı Ahmet Balık “Arazilerin ortalama 3/10 bin TL dönüme bedel isteneceği belirtiliyor. Bu bedeli köylü ödeyemez." dedi.

2b arazilerinin korunması!

2b arazileri orman alanları dışına çıkarılmış ve bir daha geri kazanılamayacak olan araziler olarak karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazilerinin korunması!

Sarnıçtaki 2b araziler Haberi

Sarnıçtaki 2b araziler

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu, "yönetmelik değişikliğiyle" aştıklarını söyledi. 


Kanun değişikliğine gerek kalmadan bölgeye özel bir karar alarak bakanlık arası yazışmalarla sorunu bitirdiklerinin altını çizen Şengül, "Pazar günü saat 13.00'de vatandaşlarla bir araya gelip bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Vatandaşın sıkıntısını kendine siyaset malzemesi yaparak rant elde etmeye çalışanlara buradan güzel bir cevap vereceğiz" dedi.


Çalışma başlatıldı

Gaziemir Sarnıç'ta yıllardır devam eden 2B arazileriyle ilgili sorunun çözümü konusunda müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'den geldi. Araziler üzerinde hak iddia eden İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir'in açtığı davalar nedeniyle süreç uzarken, tapularını alamayan vatandaşlar da mağdur oldu. 

Mağduriyeti gidermek için harekete geçen AK Partili İzmir milletvekilleri çalışma başlattı. AK Parti...