26 / 04 / 2024

3. Havaalanı inşaatı

3. Havaalanı inşaatı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da inşa çalışmaları devam eden 3. havaalanı sahasında yapılan flora tespit çalışmaları çerçevesinde 138 binden fazla bitki tohumu ve soğanının koruma altına alınarak başka yerlere taşındığını söy

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…

2020 yılı 3. çeyrekte inşaat faaliyetleri yüzde 6.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı üçüncü çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2020 yılı üçüncü çeyreğinde inşaat faaliyetleri yüzde 6.4, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.8 arttı.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

TOKİ Bolu Mengen 3. Etap inşaatı başladı!

Bolu Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 3.Etap Toplu Konut projesinin inşaatına başladığını sözlerine ekledi. İnşaat alanınını inceleyen Başkan Bulut, yetkililerden projeyle ilgili bilgi aldı.

Sakarya'da 3 hastane inşaatını yarım bırakan firmaya ceza!

Sakarya'da inşaatı süren 3 hastaneyi yarım bırakan Kocaeli merkezli inşaat firmasına Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre ihale yasağı getirildi.

3 Yaka İnşaat Proje Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3 Yaka İnşaat Proje Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Burak Peker ve Ural Ocak tarafından kuruldu. 

Avzi 3 Kardeş İnşaat Limited Şirketi Grand Bosfor Hotel Aksaray Şubesi açıldı!

Avzi 3 Kardeş İnşaat Limited Şirketi Grand Bosfor Hotel Aksaray Şubesi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Hatay’da 3. Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açıldı!

Hatay Antakya'da 52 firmanın katıldığı 3. Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı 7 bin metrekare alanda açıldı. Fuara 52 firma katıldı...

2018'in 3'ncü çeyreğinde inşaat yatırımları yüzde 1,8 daraldı!

GSYH 3. çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 1,6 arttı. AA Finans Analisti ve ekonomist Bürümcekçi, 3. çeyrekte inşaat yatırımlarının yüzde 1,8 daralma olduğunu belirtti...

3. havalimanı inşaatında üç işçi daha tutuklandı!

3. havalimanı inşaatında eylem yapan üç işçi daha tutuklandı. 3. havalimanında tutuklanan işçi sayısı 27'ye yükseldi. 

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

3. havalimanında inşaat son sürat devam ediyor!

3. havalimanı inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3. havalimanında ana terminal binası çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmalarını sürdürüyor. 

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

3. Havaalanı inşaatı Haberi

3. Havaalanı inşaatı

Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülkemizin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin devamı ve gelecek nesillere aktarılması maksadıyla ülke genelinde çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu çalışmalardan birisini de İstanbul’da inşaatı devam eden 3. havaalanında yaptık. Bakanlık olarak bu çalışmalarımızla 138 binden fazla bitkinin tohum ve soğanlarını başka yerlere taşıyarak, bu türlerin devamlılığını garanti altına aldık” diye konuştu.


İstanbul 3. havaalanı sahası içerisinde yapılan çalışmalar çerçevesinde Galanthus x valentinei (Kardelen Soğanı), Lilium martagon L. (Türk Zambağı, İstanbul Zambağı) ve Nectaroscordum siculum (Ucria) Lindl. subsp. bulgaricum (Janka) Stearn (Sicilya Bal Zambağı), Centaurea hermannii (Peygamber Çiçeği) ve Cirsium polycephalum (Çokbaşlı Köygöçüren) türleri tespit edildi ve bu türler koruma altına alınarak nakilleri yapıldı.


Tespiti yapılan soğanlı türler arasında yer alan ve endemik olan...