28 / 03 / 2024

3. havaalanı metro hattı

3. havaalanı metro hattı

3. Havalimanı'na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. Proje 4.8 milyar TL'ye mal olacak.

İstanbullular dikkat: 3 yeni metro hattı geliyor

Kredi onayı alınarak Kaynarca-Tuzla, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Ümraniye-Göztepe metro hatları için finansman sağlandı. İşte detaylar...

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara'da yapımı devam eden ve merakla beklenen 3 metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve açılış tarihlerini müjdeledi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen hatlardan Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı ve İstanbul Başakşehir - Kayaşehir metro hatlarının bu yıl hizmete alınması planlanıyor. İşte detaylar…

İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattı açılıyor! Trafik sorunu çözülüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı (Bağcılar) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattının açılacağı müjdesini verdi. 

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.

İstanbul'da 3 yeni metro hattı açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 3 yeni metro hattının açılacağını duyurdu.

Avrasya GYO'nun METRO sermayesindeki payları yüzde 3,00 oldu! 

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,22 TL fiyattan 997 bin 607 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 3,00 oldu.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 3,17 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 2,00-2,09 TL fiyat aralığından 387 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 553 bin 459 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi ortaklık tarafından gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 3,17 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO, Metro Holding'ten 3.4 milyon TL değerinde pay aldı!

Metro Holding payları ile ilgili olarak 1,30 TL fiyatından 3 milyon 454 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Avrasya GYO tarafından gerçekleştirildi. 

Hazine’nin onay vermediği 3 metro hattı hangisi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kredi buldukları halde Hazine onayı alamadıkları için başlanamadığını açıkladığı 3 projenin; Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve Yenidoğan- Hastane Hattı olduğu belirtildi.

İstanbul'da 2020'de açılacak 3 yeni metro hattı!

İstanbul'da 2020 yılında açılması planlanan 3 yeni metro hattında inşaat çalışmaları devam ediyor. Peki bu metro hatları nerelerden geçecek? İşte piyango vuran bölgeler...

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz'' dedi.

Ulaştırma Bakanlığı metro için İstanbul'a 3.2 milyar TL ayırdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu yıl kaynaklarının çoğunu metro yapımı için kullanacağı belirtildi. İddiaya göre 2019 yılında İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara’ya 1 milyar TL gönderecek. İzmir’e ise 30 bin TL ayrıldı.

3. havaalanı metro hattı Haberi

3. havaalanı metro hattı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan 3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi için bugün resmi başvuru bakanlığa yapıldı.


3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi İstanbul Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy, Eyüp, Başakşehir ilçelerinden geçecek. 


66 kilometre uzunluğunda belirlenen 3.Havalimanı Raylı Sistem projesinin ilk etabında 7 istasyon, ikinci etabında 6 istasyon olacak. Projenin ilk etabı 2018 yılında, ikinci etabı 2021 yılında tamamlanacak.


3. Havalimanı'na ulaşımın kolaylıkla sağlanması amacıyla yapılacak olan yeni hattın Gayrettepe-3.Havalimanı yönünde uzunluğu yaklaşık 33 kilometre, 3.Havalimanı-Halkalı yönünde ise 33 kilometre olması planlanıyor.


Tamamen yer altından tünel olarak yapılacak olan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı boyunca uzanacak olan yeni metro hattı 4.8 milyar TL'ye mal olacak.




3.Havalimanı Metro Hattı'nın entegre olacağı hatlar;


- Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de,

- Hızlı Tren ile Havalimanı’nda,

- Sultangazi-Arnavutköy Hattı...