28 / 03 / 2024

3. havalimanı güzergahı açıklama

3. havalimanı güzergahı açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 3. havalimanı projesi genel saha bilgilerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, 3. Havalimanı bölgesinde hiçbir tabii gölün bulunmadığı kaydedildi...

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Kanal İstanbul güzergahındaki konutlara kat sınırı!

Kentsel dönüşüm, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Biliyorsunuz Kanal İstanbul güzergahında 1/100000'lik çevre düzenlemeyi onaylamıştık. Konutlar, zemin artı 3-4'ü geçmeyecek şekilde onaylandı'' dedi.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Kanal İstanbul’un güzergahından arsa alanlar riske mi giriyor?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul projesi güzergahında 44 dönüm arazi almasıyla ilgili 3 soruya cevap verdi. 

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı!

3.Havalimanı'nın açılışına saatler kala, isminin ne olacağı da oldukça merak ediliyor. Yeni havalimanı girşine takılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. havalimanı inşaatında eyleme katılan 24 işçi tutuklandı!

3. havalimanındaki kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek eylem yapan işçilerden 24'ü tutuklandı.

3. Havalimanı'nın adı ne olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 3. Havalimanının adını kesin olarak öğrendiğini söyledi. Sevilay Yılman'ın iddiasına göre, yeni havalimanının adı "Abdülhamit Han."

3. havalimanı metro güzergahı nasıl olacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapsitesine sahip olacak olan 3. havalimanı 29 Ekim'de resmen açılacak. 3. havalimanına geri sayım başlamışken en çok merak edilen soru ''havalimanına ulaşım nasıl sağlanacak?'' oluyor.

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

3. havalimanı güzergahı açıklama Haberi

3. havalimanı güzergahı açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 3. havalimanı projesi genel saha bilgilerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, 3. Havalimanı bölgesinde hiçbir tabii gölün bulunmadığı kaydedildi.


3. Havalimanı inşaat alanından ilk fotoğraflar için tıklayın!


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul 3. havalimanı projesi genel saha bilgilerine ilişkin yaptığı açıklamada, "3. Havalimanı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü İstanbul ve Çatalca Orman İşletme Müdürlüklerinin Arnavutköy, Kemerburgaz ve Durusu Orman İşletme Şefliklerinin sınırları dahilinde kalmakta olup, 7 bin 785 hektarlık alana sahiptir. Bu sahanın 6 bin 173 hektarı orman alanıdır. 3. Havalimanı yapılması maksadıyla 6 bin 173 hektarlık ormanlık alanda ön izin verilmiştir. Sahanın büyük kısmı eskiden beri faaliyette olan maden ocaklarının oluşturduğu bozuk çukurlar ve açıklık alanlardır" ifadelerini kullandı.


Orman ve Su İşleri...