26 / 04 / 2024

3. havalimanı proje finansmanı imza töreni

3. havalimanı proje finansmanı imza töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu proje sadece bankacılık ve müteahhitlik sektörümüz açısından değil, aynı zamanda Türk sivil havacılık sektörü için de yeni bir dönemin kapılarını aralayacak." dedi.

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için düğmeye basıldı!

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için start verildi. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

3. havalimanı gece görüntülendi!

Dünyanın gıptayla izlediği 3. havalimanı resmi açılış için gün sayıyor. Dev proje gece havadan görüntülendi...

3. Havalimanı açılışı ve 10 bin konut yatırımı Arnavutköy’ü nasıl etkileyecek?

Emlak Konut GYO’nun bugün THY iş birliğiyle en az 10 bin konutluk proje gerçekleştireceğini açıkladığı Arnavutköy, 3. Havalimanı’nın da Ekim’de açılacak olması ve Kanal İstanbul güzergahında olmasıyla önemli lokasyonlardan biri oldu.

15 soruda Emlak Konut THY 3. havalimanı konut projesi!

Türk Hava Yolları ve Emlak Konut GYO; 3. Havalimanı yakınlarında inşa edilmesi planlanan 10 bin konutluk proje için anlaşmaya vardı. İşte 15 soruda Emlak Konut THY 3. havalimanı konut projesi...

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED başvurusu sonuçlandı. Proje için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı..

İGA, 3. Havalimanı arazisinden kira geliri elde edecek!

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen 3. Havalimanı projesindeki 10 milyon metrekarelik kamu arazisinin üst kullanım hakkı 49 yıllığına aldı. İGA, bölgede proje geliştirmek için anlaştığı yatırımcılardan kira geliri elde edecek.

3.Havalimanı çevresine yeni şehir projesi!

3.Havalimanı için hazırlanan ekonomik etki analizi değerleri dün açıklandı. İlk faz açılışının Şubat 2018'de gerçekleşeceği havalimanı 2025 yılında tüm etaplarıyla bitecek. Toplantıda proje çevresinde şekillenecek yeni şehir projesinin detayları paylaşıldı.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. Havalimanı için yakıt çiftliği inşa edilecek!

İstanbul 3. Havalimanı için 210 milyon liralık yatırımla 300 bin metreküp kapasiteli yakıt çiftliği inşa edilecek. Proje için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için resmi başvuru yapıldı!

3. Havalimanı'na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. Proje 4.8 milyar TL'ye mal olacak.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

ASKON Heyeti'nden 3. Havalimanı projesine inceleme!

ASKON heyeti, 3. Havalimanı Proje sahasına teknik gezi düzenledi ve proje ile ilgili bilgiler aldı. İlgili yöneticiler tarafından 3. Havalimanı projesini gözler önüne seren sunum gerçekleştirildi.

3. havalimanı yanına dev proje geliyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 43. kuruluş yıldönümünde turizmcilerle buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. havalimanının çevresinde 3 milyon metrekarelik bir alanda kongre ve fuar kampüsü kuracaklarını söyledi.

3. havalimanı proje finansmanı imza töreni Haberi

3. havalimanı proje finansmanı imza töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. havalimanı projesinin sadece bankacılık ve müteahhitlik sektörü açısından değil, aynı zamanda Türk sivil havacılık sektörü için de yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını belirterek, "Bu projenin tüm etaplarıyla tamamlanması halinde Türkiye, bilhassa İstanbul artık dünya hava trafiğinde küresel bir merkeze dönüşecek" dedi. 


Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün, İstanbul'a dünyanın en büyük kapasiteli havalimanını kazandırma projesinde kritik bir adımın daha atıldığını belirtti.


Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek bu havalimanının ihalesinin 3 Mayıs 2013'te yapıldığını, temelinin 7 Haziran 2014'te atıldığını hatırlatan Erdoğan, bugün de 3,5 milyar avrosu kamu bankaları, 1,1 milyar avrosu özel bankalar tarafından sağlanacak olan toplam 4,6 milyar avroluk kredi finansmanının imza töreninin gerçekleştirildiğini ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin...