27 / 04 / 2024

ab enerji planı

ab enerji planı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

AB, Rusya’nın dondurulmuş 200 milyar eurosunun kaderini tartışıyor!

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, Rusya'nın savaş nedeniyle dondurulan 200 milyar eurodan fazla varlığı için aşamalı bir plan üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Çekmeköy 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy ilçesi, 380 kV Akçakoca - Karasu - Çekmeköy Enerji Nakil Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 13 Ocak 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035'te satışlar bitecek! 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde, karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı kapsamında, Avrupa Birliği (AB), 2035'e kadar kıtada içten yanmalı motorlu araçların satışına son verme planına onay verdiğini duyurdu...

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Adapazarı - Tepeören Enerji İletim Hattı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, 380 kV Adapazarı - Tepeören Kuzey ( Yenileme ) Enerji İletim Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Şile 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Teke Enerji İletim Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Plan İstanbul Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Plan İstanbul Yapı Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Baltacı ve Sürkit Madem Otomotiv Enerji Gıda Yatırım A.Ş. ortaklığında kuruldu.

ab enerji planı Haberi

ab enerji planı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Rusya dışındaki boru hatlarından ilave 10 milyar metreküp gaz alınması, hidrojen ve biyometan gibi alternatif gazlara yatırım yapılması ve son olarak yapıların çatıların güneş paneli kurulumuna hız verilmesi planlanıyor.

"REPowerEU" adlı planda; Rusya'ya olan bağımlılığı azaltmak ve yeni doğal gaz tedarikçileri bulmaya yönelik, kış öncesinde doğal gaz depolarını doldurmayı hedefleniyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu 18 maddelik planı:


1- AB ülkeleri sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarikini artıracak.
2- Rusya dışındaki tedarikçilerden boru hatlarıyla doğal gaz alımı da yükseltilecek.
3- Hidrojen ve biyometan gibi alternatif gazlara yatırım yapılacak.
4- AB üyesi ülkeler doğal gaz depolarını 1 Ekim'e kadar en az yüzde 90 oranında doldurmak zorunda...