26 / 04 / 2024

ab israil yeni yerleşim yerleri inşası

ab israil yeni yerleşim yerleri inşası

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi! AB’den yeni açıklama…

Elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşırken, AB Komisyonu Başkanı’nından beklenmedik bir açıklama geldi. Buna göre içten yanmalı motorların  2026 yılında  aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması ertelenebilir. İşte ayrıntılar…

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.

AB, 6 dev teknoloji şirketine katı kurallar getiriyor!

Avrupa Birliği (AB), piyasadaki güçlerini sınırlandıracağı 6 büyük teknoloji şirketini belirledi. Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta ve Microsoft'a sundukları 22 temel hizmetin yeni yasaya uyması için 6 ay süre verildi.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

AB'de yeni otomobil satışları nisanda yüzde 17,2 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB ülkelerinin nisan ayına dair yeni otomobil tescil verilerini duyurdu. Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, nisan ayında yüzde 17,2 yükselerek 800 bini geçti.

AB'de yeni otomobil satışları yüzde 28,8 artarak 1 milyonu aştı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 28,8 arttı ve 1 milyonu aştı.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları bugün devreye girerken, bunun özellikle gelecek dönemde petrol fiyatları üzerinde sarsıcı etkileri olacağı belirtiliyor. Uygulanacak yaptırımlar kapsamında en çok dizelin etkilenmesi bekleniyor.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Elon Musk'a şok üstüne şok! AB'den uyarı aldı!

Twitter, AB gerekliliklerini karşılamıyorsa Avrupa'da yasaklanabilir. AB'nin yeni açıklaması Musk'ı endişelendiriyor.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

ab israil yeni yerleşim yerleri inşası Haberi

ab israil yeni yerleşim yerleri inşası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisi, İsrail'in yerleşim yerlerini genişletme amacı ve Doğu Kudüs'te yaşanan son durumlarla ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail makamlarının, son olarak Har Homa'da 540 yeni konut hayata geçirmesi ile ilgili açıklaması anımsatılarak, bu planların ve Givat Hamatos'taki yerleşimlerin yapılmasının Doğu Kudüs ile Beytüllahim arasındaki bağlantıyı keseceği, ayrıca bunlar dışında iki devletli çözüme yönelik müzakereleri de baltalayacağı belirtildi.

İşgal altında olan Filistin topraklarında yer alan tüm yerleşimlerin uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğu bildirilen açıklamada, AB'nin Kudüs dahil 1967 sınırlarında anlaşma olmadan gerçekleştirilecek olan değişiklikleri tanımayacağı bildirildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisi tarafından yapılan açıklamada, "AB, İsrail hükümetine yerleşim inşaatlarını durdurma ve son kararlarını acilen geri çevirme çağrısını...