27 / 04 / 2024

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları bugün devreye girerken, bunun özellikle gelecek dönemde petrol fiyatları üzerinde sarsıcı etkileri olacağı belirtiliyor. Uygulanacak yaptırımlar kapsamında en çok dizelin etkilenmesi bekleniyor.



Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte gündemde yer alan yaptırımlar da bugün itibariyle yürürlüğe girmesi beklenirken, bunun AB ülkeleri başta olmak üzere dünya genelinde olumsuz sonuçları olacağı belirtiliyor.

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolü üzerindeki ambargosu bugün devreye girecek ancak sonuçlarının da sarsıcı bir boyuta ulaşacağı ileri sürülüyor. Çünkü AB ülkeleri hemen hemen dizel ihtiyacının yarısını Rusya'dan ithal ediyor. Yeni yatırımlar sonucu 5 Aralık 2022’de Rusya'dan deniz yoluyla ithal edilen ham petrol için uygulanan ambargo, Rus rafineri petrol ürünlerine de uygulanacak. Bu kapsamda AB ve G7 ülkelerinin petrol ürünlerine yönelik tavan fiyat uygulamasına geçeceği belirtiliyor.

AMAÇ RUSYA’NIN GELİRİNİ AZALTMAK

Yeni uygulamalar kapsamında dizel gibi birinci sınıf Rus Petrol ürünlerine varil başına 100 dolar, fuel oil gibi ürünlere ise varil başına 45 dolar tavan fiyat uygulaması yapılacağı bildirildi. Sözkonusu uygulamanın başlaması ile birlikte Batılı sigorta ve nakliye şirketlerinin belirlenen sınır altında Rus petrol ürünlerini sigorta kapsamına alamayacağı açıklandı. Bununla birlikte ürünlerin de taşınması engellenirken, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı Twitter paylaşımında, “G7 ülkeleri ile alınan bu kararın Rusya gelirini azaltacağı ve küresel enerji piyasalarını da istikrarlı bir şekilde güvence altına alacağını” belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön