29 / 03 / 2024

Adana Havalimanı çevresinde yüksek bina yapımı

Adana Havalimanı çevresinde yüksek bina yapımı

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede arsa sahiplerinden konut alacaklara, müteahhitten inşaat ustasına kadar pek çok vatandaşı etkiliyen mania sorununu yaptıkları çalışmalar ile çözdüklerini söyledi.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

BN Hotel Thermal Mersin'de açıldı!

BN Hotel Thermal Mersin'in İçmeler bölgesinde hizmete açıldı.  Otel Adana Havalimanı'na 45 dakika mesafede bulunuyor. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Burhanettin Bulut'tan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Yap - işlet - devret projesiyle yapılan Çukurova Havalimanı ile ilgili sorduğu sorulara cevap alamayan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bu kez de CİMER’e başvuruda bulundu. Ancak soruları gizlilik gerekçesiyle yanıtlanmadı.

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Havalimanı'nın maliyeti ne kadar?

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Havalimanı için yıllık 12 milyon yolcu garantisi verileceğini söyleyerek, "Bu filmi Zafer Havalimanı’nda gördük" dedi. Çulhaoğlu, “Yeni havalimanının maliyeti 500 milyon Euro'dan aşağı olmayacak" diye konuştu.

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...

Adana'daki havalimanı kapatılacak mı?

Adana'da bölgesel olarak yapılan ve inşaatı sürdürülen Çukurova Havaalanı açıldıktan sonra Adana Şakir Paşa Havaalanının da kapatılacağı konusu gündemde yer buldu...

CVS Hava Kent 2. Etap yıl sonunda başlıyor!

İstanbul Havalimanı çevresinde konut üreten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, Taşoluk projesinin 1. etap temelini geçtiğimiz Nisan ayında atmıştı. Projenin 2. Etabı yıl sonunda başlayacak.

CVS Hava Kent Taşoluk projesinin temeli atıldı!

İstanbul Havalimanı çevresinde konut üreten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, Taşoluk projesinin 1. etap temelini attı. 1. etabın üye alımları doldu ancak kooperatif yeni üyeler için yıl sonuna kadar 500 konut daha inşa edecek...

Atatürk Havalimanı'nda taşınma hazırlıkları!

DHMİ, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması ardından yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için terminal çevresinde bulunan bazı bölümleri tel örgülerle çevirdi.

Adana Metrosu uzatılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda müteahhitlerden kaynaklı yaşanan sıkıntının seçim sonrası giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana metrosunun uzatılacağını söyledi.

Adana Havalimanı çevresinde yüksek bina yapımı Haberi

Adana Havalimanı çevresinde yüksek bina yapımı

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede arsa sahiplerinden konut alacaklara, müteahhitten inşaat ustasına kadar pek çok vatandaşı etkiliyen mania sorununu yaptıkları çalışmalar ile çözdüklerini söyledi. Karalar, yapılan yeni ölçümlerle mania kodlarının arttığını, bu sayede Adana Havalimanı çevresinde daha yüksek bina yapımına izin verilebileceğini belirtti.  


Adana'da inşaat sektörünün önündeki en büyük engellerden 'mania' problemi Seyhan Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle çözüldü. Devlet Hava Meydanları isletmeleri (DHMİ) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından uçuş güvenlisine uygun bulunan yükseklikler ve yapılaşma koşullan revtze edilerek Seyhan Belediyesi'ne bildirildi. Revize sonucu yapılan yeni ölçümlerle mania kodları artarken. Adana Havalimanı çevresinde daha yüksek bina yapımının önü açıldı. Eski kodların uzun süte önce ölçüldüğünü ve bu nedenle büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Başkan Zeydan Karalar. DHMİ ve...