27 / 04 / 2024

Adananın yol sorunları

Adananın yol sorunları

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adanandaki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

'Dolarla yatırım yapan yıl sonuna kadar hazır olsun diyen' ünlü ekonomist doların yol haritasını açıkladı!

Yaptığı altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist İslam Memiş, ''Dolarla yatırım yapan yıl sonuna kadar hazır olsun diyerek doların yol haritasını açıkladı.

Altının yol haritası belli oldu! Analistler tarih verdi! Altın o tarihten sonra şaha kalkacak!

Analistler altında haftalarca süren tarafsız duruşun ardından ons altın tarafında  artık yükselişlerin olacağını açıkladı. Altının yol haritası belli oldu.

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Evlerimizdeki gizli tehlike: Yapı malzemeleri zehirleyebilir!

Ev alırken ya da yaparken veya tadilat sırasında evimizin sağlam ve şık olması için ince eleyip sık dokuyoruz. Peki evin her köşesinde kullanılan yapı malzemelerinde yer alan kimyasalların yol açtığı sağlık sorunları biliyor musunuz?

Ceyhan'ın imar sorunları ortadan kalkıyor! 

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları Adana Büyükşehir Meclisi tarafından onaylandı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem yeni hazırlanan planlarla ilçedeki imar sorunlarının çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Bursa'da hangi ilçeler dönüşecek?

Bursa'nın önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan müjdeli haber geldi. Aktaş il genelinde 6 ilçeye kentsel dönüşüm yapılacağını müjdeledi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın imar sorunları çözülecek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, " Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Adananın yol sorunları Haberi

Adananın yol sorunları

Adana'da, altyapı çalışmaları nedeniyle birçok defa işlem gören yollarda yaşanan sorunlar bitmek yerine sürekli artıyor. Engebeli, çamurlu, su bırikintili yollara neden olan ve hayatı hem yayalar hem de araçlar için problemli hale getiren yollardaki sorun İMO tarafından pek çok defa dile getirilmesine rağmen bir tiirlü çözülemiyor. 



İmo, çözüm öneriyor 

İMO Adana Şube'sinde 'Adananın Yolları' başlıklı söyleşide Adaııa'dakı yol sorunları ele alındı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, önemli bir sorun haline gelen Adanalıların hayatını zorlaştıran bozuk, engebeli, problemli yollardan herkesin şikayetçi olduğunu belirtti. Odalarını, mühendisleri, Adana'da yaşayan herkesi ilgilendiren bu soruna ilişkin düzenledikleri bu söyleşiyi bir bilgi paylaşımı olarak gördüklerini ve konuyla ilgili çözüm yolları aramanın kamusal görevleri olduğunu vurgulayan Nazım Biçer "Adana yol sorunu giderek içinden...