25 / 04 / 2024

adi yazılı gayrimenkul sözleşmesi

adi yazılı gayrimenkul sözleşmesi

Satış vaadi sözleşmesi ne demektir?: Satış vaadi sözleşmesi, yapılacak satış sözleşmesinin taahhüdü niteliğini taşıyan bir sözleşme oluyor. Satış vaadi sözleşmesi ile mülkiyet hakkı alıcı durumundaki kişiye geçmiyor...

Komm Yazılım Gayrimenkul Makine Anonim Şirketi kuruldu!

Komm Yazılım Gayrimenkul Makine Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Düzova tarafından kuruldu.

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Ay tarafından kuruldu.

Hostbot Yazılım Ve Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Hostbot Yazılım Ve Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi Şişli'de Merve Çelebi tarafından kuruldu.

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Alzen Gayrimenkul Dekorasyon Yazılım Hizmetleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alzen Gayrimenkul Dekorasyon Yazılım Hizmetleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Raafat Zen Alaabdeen tarafından kuruldu.

İdl Teknoloji Yazılım İnşaat Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdl Teknoloji Yazılım İnşaat Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'dw 450 bin TL sermaye bedeli ile Nuri Yavşan tarafından kuruldu.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

Harbutoğlu Yazılım Oto İnşaat Emlak Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbutoğlu Yazılım Oto İnşaat Emlak Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Aylin Harbutoğlu tarafından kuruldu.

Enginur İnşaat Yazılım Teknolojileri Mobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enginur İnşaat Yazılım Teknolojileri Mobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Oğuzhan Engin tarafından kuruldu.

Tesis ve site yönetim yazılımı alırken nelere dikkat edilmeli?

Site, iş merkezi, AVM, otel ve hastane gibi binlerce tesiste başarıyla kullanılan çözümler geliştiren Senyonet Yazılım CEO'su Mehmet Yıldızdoğan, pandemi dönemindeki hizmetlerini anlattı...

Kurumsal kiracılı gayrimenkul talebinde yükseliş!

Son dönemlerde kurumsal kiracılı gayrimenkul talebi yükseldi. Bu artışın çeşitli nedenleri olmakla birlikte aslında çok fazla faydası bulunduğunu dile getiren Gürkan Siviş, “Kurumsal kiracılı gayrimenkul kaçırılmayacak bir fırsat” dedi.

2bt Danışmanlık Yazılım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2bt Danışmanlık Yazılım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Asiye Coşkun ve Çisem Damla Ünal ortaklığında kuruldu.

adi yazılı gayrimenkul sözleşmesi Haberi

adi yazılı gayrimenkul sözleşmesi


Satış vaadi sözleşmesi ne demektir? sorusuna ileride yapılacak satış sözleşmesinin taahhüdü niteliğini taşıyan bir sözleşme olarak cevap verebiliriz. Satış vaadinin şerhi ile mülkiyet geçmiyor, sadece mülkiyetin geçirilmesini isteme hakkı doğuyor. Satış vaadi sözleşmesi ne demektir? sorusunu cevapladıktan sonra bu sözleşmenin mutlaka noterden resmi bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. 


Noterler tarafından düzenlenen gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri, taraflardan birinin talebiyle tapu siciline şerh edilebiliyor. Bunun için sözleşmenin sunulması ile birlikte taraflardan birinin yazılı istemi gerekiyor. Satış vaadi sözleşmesinin geçerlik şartlarından biri de satışı vaat edilen taşınmazın belirli veya belirlenebilir olmasıdır. Buna göre bir kimsenin, henüz kendisine ait olmayıpta ileride olacağı muhtemel olan bir taşınmazın satışını vaat etmesi mümkündür. 


İştirak halinde mülkiyette taksimle oluşacak hissenin üçüncü kişilere satışı yapılamıyor. Ancak satış vaadinin yapılmasında sakınca...