26 / 04 / 2024

Adıyaman orman yangını

Adıyaman orman yangını

Gölbaşı - Malatya karayolunun üzerinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gölbaşı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 3 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Adıyaman kentsel dönüşümde son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Adıyaman TOKİ konutlarının inşaatı kırlangıç yuvaları için durdu!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutlara 200'e yakın kırlangıç yuva yaptı. Kuşların yumurtlama dönemi olması nedeniyle ve yuvaların bozulmaması için inşaat çalışmalarına ara verildi.

Adıyaman'ın ilk AVM'si Adıyamanpark açıldı!

SAF Grup, Dicle Grup ve Vetal A.Ş ortaklığı ile kurulan İpekyolu Turizm İnş. Lojistik Enerji Madencilik San. ve Tic.tarafından hayata geçirilen, Adıyaman’ın ilk Alışveriş Merkezi olma özelliğini taşıyan Adıyaman Park bugün kapılarını açtı.

Adıyaman'daki parkların yenilenmesi ve onarılması isteniyor!

Adıyaman'da yeni kurulan çocuk parklarına vatandaşlar tepkili. Halk, kırık dökük olan aletlerin yenilenmesini, parklara güvenlik duvarı yapılmasını daha bakımlı hale gelmesini istiyor.

Adıyaman Çetintepe Barajı'nın inşaatı 2018'de bitecek!

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 üzerinde olduğu Çetintepe Barajı'nın temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu ve 12 Milyon M3 dolgu hacmine sahip olduğunu belirtti. Erin, Barajın 2018 yılında bitirilmesi öngörülüyor'' dedi.

Adıyaman Afet Konutları'nın kurası çekildi!

Adıyaman’ın Besni ilçesine yapılan afet konutlarının kurası noter huzurunda çekildi. Konutların ilk taksitleri 2018 yılında başlayacak ancak yıllık taksitler veya aylık taksitler vadesinde ödenmediği takdirde yıllık yüzde 5 faiz uygulanacak.

Adıyaman, kentsel dönüşümden daha fazla faydalanmalı!

Adıyaman’ın dönüşümü için Kentsel Dönüşümden daha fazla ve daha hızlı faydalanması sağlanmalı, bugüne kadar hiç yapılmamış olmasını da göz önüne alarak, pozitif ayrımın yolları aranmalı.

Hatay'da orman yangını!

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Çökek Yaylası Kırmızıburun mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürülen yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi!

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Avustralya’nın Adelaide bölgesinde 3 Ocak'tan beri söndürülemeyen orman yangınını uzaydan çekilmiş görüntülerini web sitesinden paylaştı.

Adıyaman kentsel dönüşüm bekliyor!

Son yıllarda artan nüfusu ve gelişen şehircilik yapısı ters bir orantı gösteren Adıyaman'ın kenar mahallelerinin, şehir merkezinin önemli bir kısmının çarpık bir görüntü içerisinde olması kentin en büyük sorunlarından birisi oldu...

Adıyaman orman yangını Haberi

Adıyaman orman yangını

Gölbaşı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 3 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.


Alınan bilgiye göre, Gölbaşı-Malatya karayolunun üzerinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.


Rüzgarın etkisiyle yaklaşık 3 hektarlık alana yayılan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesinin itfaiye ekipleri arazözlerle müdahale etti.


Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınabilen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.


Orman Muhafaza Memuru Bahattin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının bir vatandaşın bahçesini temizlemek için yaktığı ateşin yayılması sonucu çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.


Söndürdükleri yangını soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Özdemir, "3 hektar civarında kızılçam ormanı yanmış bulunmaktadır. Yangın şuan söndürüldü ve soğutma işlemimiz devam ediyor. Sabaha kadar da burada kontrolünü yapacağız"...