25 / 04 / 2024

adıyamanda bulunan petrol

adıyamanda bulunan petrol

Turkish Petroleum International Company (TPIC), Adıyaman'da Bozhüyük-5 kuyusunda 26.5 API graviteli petrol keşfi gerçekleştirdi. Önceki ay Batman'da da yeni açılan bir kuyudan petrol çıkmıştı...

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Üst üste bulunan rezervlerden sonra gözler bu bölgeye çevrildi! Kanadalı enerji devi Şırnak’ta petrol arayacak!

Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin ve Kato’ya çevrildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Araç sahiplerini üzecek haber: Petrol fiyatlarında 20 dolarlık artış bekleniyor! Akaryakıta yeni zamlar yolda!

AB’nin Rus petrol ürünlerine yönelik ambargosu yarın yürürlüğe girecek. Söz konusu adımın sarsıcı bir etki yaratacağını savunan uzmanlar, petrol fiyatlarında 10-20 dolar arasında bir artış olacağını öngörüyor. İşte detaylar…

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Petrol üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 bin varil petrol hedefine yaklaşıldığı açıklamasında bulundu.

Sinpaş GYO, Metaverse evrenine adım atıyor!

Türkiye’nin lider gayrimenkul markaları arasında yer alan Sinpaş, son zamanların en gözde platformları arasında bulunan Metaverse evrenine adım atıyor. Dijitalleşme yatırımlarıyla ön plana çıkan marka, şimdi de Sinpaş - MetaVision iş birliğiyle metaverse dünyasındaki yerini almaya hazırlanıyor. 

Altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında şok! Emtia piyasasında şahin düşüş!

Emtia piyasasında geçen hafta merkez bankalarının "şahin" politika adımlarının devam etmesi ve artan resesyon endişeleriyle düşüşler devam etti. Peki altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk tesis için gün sayılıyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde getirisi bu

Petrol fiyatlarında tedirgin eden tahmin! Artık bu seviyeler çok zor

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatı, yaz dönemiyle birlikte güçlenen talebin etkisiyle tırmanışa geçti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, “Petrol fiyatlarında 100 doların altı zor gibi” diye konuştu.

Petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar oldu? 20 Haziran 2022 petrol fiyatları...

Petrol fiyatları cuma günü düşüşe geçti. Fed'in parasal sıkılaşma adımlarının resesyona neden olacağı beklentilerinin etkisi ile yeni güne yatay seviyede başladı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 

adıyamanda bulunan petrol Haberi

adıyamanda bulunan petrol


Edinilen bilgiye göre TPIC, Adıyaman'da yer alan AR/TPI/4468 numaralı arama ruhsatında yer alan ve sondajına 14 Ağustos'ta başladığı Bozhüyük-5 kuyusunda 26.5 API graviteli petrol buldu.


Yetkililer, 22 Ekim'den bu yana Bozhüyük-5 kuyusunda günlük 175 varil test üretiminin devam ettiğini bildirdi.


TPIC, aynı ruhsatta 2009 yılından itibaren yürüttüğü arama faaliyetleri kapsamında günlük yaklaşık 650 varil petrol üretiyordu. Bozhüyük-5 kuyusundaki keşif ile günlük ortalama 825 varil seviyesine çıktı.


Şirket yetkilileri, AR/TPI/4468 ruhsat alanının geliştirilmesine Bozhüyük-2 kuyusunun sondajı ile devam edildiğini, ayrıca ülke genelinde 39 ruhsat alanında da yoğun arama faaliyetleri içerisinde bulunulduğu bildirdi.


Bu yılın ocak ayında Bakanlar Kurulu kararı ile sermayesi artırılarak Boru Hatları Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) bağlanan TPIC, Kuzey Irak'ta yabancı petrol devleri ile işbirliği içerisinde petrol arama faaliyetleri ile adından sıkça...