25 / 04 / 2024

adres tespiti dilekçesi

adres tespiti dilekçesi

Resmi adresinizi öğrenmek için belediyelere bir dilekçe ile başvuruda bulunmanız gerekiyor. Söz konusu adres tespit dilekçesi haberimizde yer alıyor...

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi örneği!

Yapının riskli olduğunun tespiti Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor. Riskli yapı tespiti için maliklerden birinin başvuru yapması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi örneği!

Riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Riski bina tespiti başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Maliklerden birinin lisanslı firmaya dilekçe ile başvurmasıyla süreç başlıyor. İşte, riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Riskli yapı başvuru dilekçesi örneği!

Riskli yapı tespiti için maliklerden birinin başvurusu yeterli oluyor bu konuda çoğunluk aranmıyor. Peki, riskli yapı başvurusu nasıl yapılır? İşte, riskli yapı başvuru dilekçesi örneği!

Riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılara riski yapı deniyor. Riskli yapı tespitine itiraz edilebiliyor. İşte, riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Ev adresi değişikliği dilekçesi ne zaman verilir?

Vatandaşların mevcut adreslerinden taşınmaları halinde, belli bir süre içinde adres değişikliği için bildirim vermeleri gerekiyor. Peki, ev adresi değişikliği dilekçesi ne zaman verilir? İşte yanıtı..

Kira parasının tespiti dava dilekçesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira parasının belirlenmesine ilişkin dava açılabiliyor. Kira parasının tespiti davası bir dilekçe ile açılabiliyor. Peki, kira parasının tespiti dava dilekçesi nasıl açılır?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Lojman talep dilekçesi örneği 2015!

Devlete bağlı bir kurumda çalışan bir kimsenin devletin kamu lojman konutlarında oturabilmesi için öncelikle bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte lojman talep dilekçesi örneği 2015...

Komşu gürültüsü şikayet dilekçesi!

Apartmanda mevcut gürültü kurallarına uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile şikayet edilebiliyor. Peki, komşu gürültüsü şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

Öncelikle satın alma hakkı dilekçesi!

Herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına, öncelikle satın alma hakkı deniyor. Bu hak, bir dilekçe ile mahkemeye başvurulması halinde kullanılabiliyor. İşte öncelikle satın alma hakkı dilekçesi...

Elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi!

Yargıtay'ın son kararına göre elektrik abonelerine, elektrik faturası kaçak bedeli iade edilebiliyor. İadeyi isteyen kimselerin bir dilekçe ile dava açmaları gerekiyor. İşte elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi örneği...

adres tespiti dilekçesi Haberi

adres tespiti dilekçesi

Adres tespit dilekçesi!

Ev ya da iş yerinizin resmi adresini öğrenmek için bağlı bulunduğunuz belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğüne müracaatta bulunmanız gerekiyor. Söz konusu adres tespit dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor...


Örnek Adres tespit dilekçesi...


...........  BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne

........ (Şehir)

                                                     


İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu 


Parselde bulunan  işyerimin / evimin resmii adresinin tespit edilerek tarafıma bildirilmesini;


Bilgilerinize arz ederim.     


                                               ...