28 / 03 / 2024

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!



Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut sahibi olmak isteyipte yeterli nakit bulamayan hemen hemen herkes, konut kredisine başvuruyor. Konut kredisi ile, diğer kredi türlerine nazaran daha yüklü tutarlar çekilerek, geri ödemeleri düşük faiz oranlı ve uzun vadeli olabiliyor. 


Konut kredisi, bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında da ev kredisi olarak da biliniyor. Bankadan konut kredisi alabilmek için ilk olarak başvuru yapılması gerekiyor. 


Konut kredisi başvurusunun onaylanmasının ardından banka evin değer tespiti için bir ekspertiz gönderiyor.  Hazırlanan ekspertiz raporuna göre banka vereceği kredi tutarını belirleniyor. Ekspertizin yaptığı incelemelerde inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor


Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapabiliyor. Ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebiliyor.  Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyorlar. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda yeni bir eksper raporu hazırlanıyor. Bu şekilde yeni bir ekspertiz raporu düzenlenmiş oluyor. 



Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön